Tο Θεατρικό Εργαστήρι Μιχάλη Χρίστου και η Σχολή χορού The Art of Dance by Έλενα Χρυσοστόμου παρουσιάζουν την παράσταση Alice in Wonderland

Σαν σήμερα 158 χρόνια πριν, γεννιέται η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Το 1865 εκδίδεται το βιβλίο του Λιούις Κάρολ με πρωτότυπο τίτλο “Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων”.

Η ιστορία ενός κοριτσιού που μετά την πτώση της σε μία λαγουδότρυπα παγιδεύεται σε έναν φανταστικό κόσμο. Πρόκειται για ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας που παραδόξως απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες.

Το μυαλό του Λιούις Κάρολ δημιούργησε την Αλίκη εμπνευσμένο από την μικρή του φίλη Άλις Λίντελ.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένας ολόκληρος κόσμος φαντασίας και τρέλας, διλημμάτων αλλά και σημαντικών αποφάσεων, παράξενων συναντήσεων αλλά και πολύ σοφών πλασμάτων.

Το κυριότερο είναι πως το αφήγημα αυτό μας διδάσκει ότι δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για το διαφορετικό. Ο λόγος όμως που η Αλίκη παραμένει μέχρι σήμερα τόσο αγαπητή είναι βαθύτερος.

Μαζί με την Αλίκη πέφτουμε και εμείς στην σκοτεινή τρύπα, τον εσωτερικό μας κόσμο που πολλές φορές περιβάλλεται από μαύρες σκέψεις και συναισθηματικά αδιέξοδα.

Η Αλίκη αντιμετωπίζει τον φόβο, κάνει ταραχώδεις σκέψεις και συγκρούεται με τους προβληματισμούς της. Αντικατοπτρίζει όλα αυτά που έχει μέσα του ένα ανήσυχο.. ίσως καταθλιπτικό μυαλό.

Δημιουργεί όμως την δική της χώρα των θαυμάτων, την αντίστοιχη χώρα των θαυμάτων του καθένα μας, που μας βοηθάει να ξεφύγουμε από οτιδήποτε σκοτεινό είτε με αισιοδοξία και θετική σκέψη, είτε απλά μέσω ενός φανταστικού, πιο τρελού αλλά αλλοπρόσαλλα κατανοητού κόσμου.

Από το 1865 μέχρι σήμερα η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πάρα πολλούς συγγραφείς, σκηνοθέτες, ζωγράφους, φωτογράφους, μουσικούς.

Πρόκειται για κλασικό έργο παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας του Βρετανού συγγραφέα και μαθηματικού Τσαρλς Λούτγουϊτζ Ντότζσον, περισσότερο γνωστού με το ψευδώνυμο Λιούις Κάρολ.

ΔΙΑΣΚΕΥΗ/ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΜΑΡΙΝΑ ΒΡΟΝΤΗ-ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Μέσα από το αφήγημα λοιπόν που είναι πάντα τόσο επίκαιρο, καλούμαστε να βρούμε τη δική μας πυξίδα το δικό μας ουράνιο τόξο!

Να χαμογελάμε να προχωράμε και να αποδεχόμαστε!

Το Θεατρικό Εργαστήρι Μιχάλη Χρίστου ενώνει τις δυνάμεις του με την σχολή χορού The Art of Dance by Έλενα Χρυσοστόμου για να παρουσιάσουν την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων σε μια προσπάθεια να αφυπνίσουν και να δώσουν τόσο με ερμηνείες όσο και με τον χορό μαθήματα ζωής σε μικρούς και μεγάλους.

Το μήνυμα; Η ΖΩΗ είναι το πιο μεγάλο θαύμα δεν μπορεί να είναι πάντα ρόδινη, στo χέρι μας όμως είναι να βλέπουμε πάντα τη θετική της πλευρά απολαμβάνοντας το ταξίδι που μας προσφέρει!

Mέρος των καθαρών εσόδων μας θα διατεθούν στον Σύνδεσμο για άτομα με αυτισμό.

🗓️ 19 May 2023

Related Articles