McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival

Untitled-1-4

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 22ου McDonalds Ayia Napa Youth Soccer Festival.

Αναβαθμισμένο και ανανεωμένο αλλά και με ρεκόρ συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί φέτος το καθιερωμένο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών στην Αγία Νάπα.

Το McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival το οποίο θα έχει την πλήρη στήριξη της  McDonald’s Cyprus ως χορηγός μετονομασίας, καθώς και της LIDL CYPRUS ως τον σημαντικότερο χορηγό υποστηρικτή, θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αγίας Νάπας και σε δύο διαφορετικές φάσεις φέτος με την πρώτη να ξεκινάει από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και Τετάρτη 1 Μαίου για τις ηλικιακές κατηγορίες Grassroots αγοριών και κοριτσιών, και την 2η φάση από τις 10 μέχρι και 12 Μαίου για τις ηλικιακές κατηγορίες νέων από 13 μέχρι και 17 ετών. Στο σύνολο τους έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα λάβουν μέρος 470 διαφορετικά ηλικιακά τμήματα και πέραν των 4000 παιδιών σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Κατά 80% σε σχέση με πέρσι αυξημένη, είναι επίσης η συμμετοχή ακαδημιών από το εξωτερικό, ο αριθμός των οποίων έχει φτάσει τις 19 με τον συνολικό αριθμό διαφορετικών ηλικιακών τμημάτων που θα ταξιδέψουν στην Κύπρο να έχει ανέλθει στα 68. Ο αριθμός δε των παιδιών από το εξωτερικό αναμένεται να ξεπεράσει τα 750 γεγονός το οποίο αποτελεί τεράστια επιτυχία για την διοργάνωση. Ιδιαίτερα θετικό είναι και το γεγονός ότι πέραν των παραδοσιακών χωρών της μέσης ανατολής όπως είναι ο Λίβανος και η Ιορδανία, φέτος σημειώνουμε επίσης συμμετοχές από χώρες όπως η Φιλανδία, Μάλτα, Τσεχία, Πολωνία και Αγγλία ενώ για πρώτη φορά φέτος σημειώνουμε και την πρώτη συμμετοχή από Αφρικάνικη χώρα και συγκεκριμένα από την ακαδημία Jungle Kings από την Μποτσουάνα.

Οι ομάδες αυτές θα καταφθάσουν από το εξωτερικό με την συνοδεία σίγουρα πάρα πολλών συνοδών και γονέων, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει τα 2000 άτομα,  γεγονός το οποίο ικανοποιεί αφάνταστα τους διοργανωτές αφού με την πλήρη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού ο θεσμός καθιερώνεται και εδραιώνεται σταθερά πλέον ως διεθνής.    

Στην φετινή διοργάνωση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 21 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες ξεκινώντας από την χρονολογία γέννησης του 2007 μέχρι και το 2018.  Η επιτυχημένη καινοτομία των τελευταίων χρόνων με την προσθήκη επιπλέον ηλικιακών κατηγοριών σε ξεχωριστά πρωταθλήματα χαμηλότερου ποδοσφαιρικού επιπέδου τα οποία προνοούν την συμμετοχή παιδιών γεννηθέντα από το 2011 μέχρι και το 2018 συνεχίζεται και φέτος δίνοντας την ευκαιρία στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό παιδιών για να συμμετέχουν σε λιγότερο ανταγωνιστικούς αγώνες και με περισσότερη έμφαση στην χαρά και την διασκέδαση.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η καινοτομία που έχει καθιερωθεί και αποτελεί ίσως και παγκόσμια πρωτοτυπία για την διοργάνωση, η δημιουργία εκεί και όπου είναι εφικτό, 3 ξεχωριστών κατηγοριών επιπέδου στην φάση των knock out, προκρίνοντας ανάλογα με την θέση τους όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες σε αυτή την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η συμμετοχή κοριτσιών συνεχίζεται και φέτος με ξεχωριστό τουρνουά για κορίτσια ηλικίας κάτω των 15 και Κ13 όπου με μεγάλη ικανοποίηση οι διοργανωτές αναγγέλλουν την συμμετοχή 16 ομάδων κοριτσιών, επιτυγχάνοντας έτσι τους κοινούς με την ομοσπονδία στόχους της διοργάνωσης, που δεν είναι άλλοι από την ανάπτυξη  του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο δίνοντας παράλληλα ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και άθλησης και στον γυναικείο πληθυσμό.

απονομών.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Θέλοντας να προβάλουν το κοινωνικό τους έργο και να ευαισθητοποιήσουν παράλληλα το κοινό, το Καραισκάκειο Ίδρυμα σε συνεργασία με την διοργάνωση, θα λειτουργήσουν στον χώρο του τουρνουά δειγματοληπτικό κέντρο συλλογής δειγμάτων για τις ανάγκες του αρχείου δοτών μυελού των οστών το οποίο μπορεί να αποτελέσει πηγή ζωής για κάποιο πάσχοντα και πονεμένο συνάνθρωπο μας.  Τόσο το Καραισκάκειο Ίδρυμα όσο και οι διοργανωτές, καλούν τον κόσμο που θα παρευρεθεί όπως υποστηρίξει την πιο πάνω προσπάθεια. 

🗓️ 17 Apr 2024

Related Articles