Ο Andrew Lambrou έφτασε στην Κύπρο για τις τελικές πρόβες της Eurovision 2023

Andrew-Lambrou.-Credit-Matt-Roberts-via-Getty-Images

Ο Andrew Lambrou έφτασε στην Κύπρο για τις τελευταίες του πρόβες πριν αναχωρήσει για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023. Ο Andrew Lambrou ταξίδεψε από την Αυστραλία στην Κύπρο καθώς ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει τη χώρα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023. Ο τραγουδιστής δημοσίευσε στα social media τις πρόβες φωνητικής του για τον διαγωνισμό όπου θα ερμηνεύσει το «Break A Broken Heart».

Ο Andrew Lambrou είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που διαγωνίζονται στον φετινό διαγωνισμό και δεν έχουν γεννηθεί στη χώρα που εκπροσωπούν. Ανάμεσα στους άλλους καλλιτέχνες είναι ο La Zarra που γεννήθηκε στον Καναδά αλλά θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία.

O Andrew γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1998 από Ελληνοκύπριους γονείς στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Αφού κέρδισε έναν σχολικό διαγωνισμό τραγουδιού σε ηλικία 5 ετών, η μητέρα του τον έγραψε σε μουσική σχολή. Το 2013, άρχισε να ανεβάζει εξώφυλλα στο YouTube. Ένα σύντομο κλιπ με το τραγούδι του “Stay With Me” του Sam Smith έγινε viral μετά από κοινή χρήση ενός ισπανικού ιστότοπου μουσικής, κερδίζοντας 2.000 νέους ακόλουθους μέσα σε μια νύχτα. Αργότερα συνέχισε να διαγωνίζεται στο The X Factor Australia το 2015, καθώς και στο Eurovision – Australia Decides το 2022.

Η Κύπρος έκανε το ντεμπούτο της στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1981. Το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν το 2018, με την Ελένη Φουρέιρα και η ερμηνεία του τραγουδιού «Fuego» κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 436 βαθμούς. Πριν από τότε, τα καλύτερα αποτελέσματά τους στον διαγωνισμό είχαν τη μορφή τριών τερματισμών στην πέμπτη θέση. Το 2004, η Λίζα Ανδρέας ερμήνευσε το «Stronger Every Minute» στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Τερμάτισε 5η στον τελικό σημειώνοντας 170 πόντους, μεταξύ των οποίων και 12 πόντους από την Ελλάδα. Έφτασαν επίσης στην πέμπτη θέση το 1997 με τη Χαρά και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου και το τραγούδι τους «Μάνα μου» και το 1982 με το «Μόνο η αγάπη» της Άννας Βίσση. Η Κύπρος αποχώρησε από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2014 λόγω οικονομικών δυσκολιών αλλά επέστρεψε ξανά το 2015.

🗓️ 28 Apr 2023

Related Articles