Το 'Where She Goes' του Bad Bunny φτάνει στο Νο. 1 στο Billboard Global 200 Chart

bad-bunny-where-she-goes-video-2023-billboard-1548

Το «Where She Goes» του Bad Bunny βρίσκεται στο Νο. 1 στο Billboard Global 200 chart (με ημερομηνία 3 Ιουνίου). Με την εκτόξευση, γίνεται ο πρώτος σολίστ με τρεις Νο. 1 από τότε που ξεκίνησε η έρευνα.

Παράλληλα, το “Cupid” των FIFTY FIFTY περνά μια δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή του Billboard Global Excl. Έρευνα στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η μπαλάντα της Shakira “Acróstico” ανεβαίνει στο Global Excl. Τοπ 10 των ΗΠΑ, από το Νο. 11 στο Νο. 8.

Το Billboard Global 200 και το Billboard Global Excl. Τα αμερικανικά τσαρτ, που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2020, κατατάσσουν τραγούδια με βάση τη ροή και τη δραστηριότητα πωλήσεων που προέρχονται από περισσότερες από 200 περιοχές σε όλο τον κόσμο, όπως συγκεντρώθηκαν από τη Luminate. Το Global 200 περιλαμβάνει παγκόσμια δεδομένα και το Global Excl. Το διάγραμμα των ΗΠΑ περιλαμβάνει δεδομένα από περιοχές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι βαθμολογίες των γραφημάτων βασίζονται σε μια σταθμισμένη φόρμουλα που ενσωματώνει μόνο επίσημες ροές τόσο σε συνδρομητικές όσο και σε υποστηριζόμενες από διαφημίσεις επίπεδα υπηρεσιών μουσικής ήχου και βίντεο, καθώς και σε πωλήσεις λήψης, οι τελευταίες εκ των οποίων αντικατοπτρίζουν αγορές από καταστήματα λιανικής ψηφιακής μουσικής πλήρους υπηρεσίας  παγκοσμίως, με τις πωλήσεις από ιστότοπους απευθείας σε καταναλωτές (D2C) να εξαιρούνται από τους υπολογισμούς των γραφημάτων.

Το “Where She Goes” του Bad Bunny ξεκινά στην κορυφή του Billboard Global 200, με 71 εκατομμύρια ροές και 3.000 πωλήσεις παγκοσμίως στις 19-25 Μαΐου, μετά την κυκλοφορία του στις 18 Μαΐου. Το ισπανόφωνο τραγούδι φτάνει ως το τρίτο του Νο. 1 στο chart, μετά το “Un x100to”, με τον Grupo Frontera, για δύο εβδομάδες νωρίτερα τον Μάιο, και το “Dakiti”, με τον Jhay Cortez (τώρα Jhayco), για τρεις εβδομάδες Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2020.

Ο Bad Bunny γίνεται ο πρώτος σολίστ με τρία Global 200 No. 1. συνολικά, είναι δεύτερος μετά τους BTS, με έξι. Οι Justin Bieber, BLACKPINK, Drake, Olivia Rodrigo και Taylor Swift έχουν από δύο. Το “Where She Goes” σηματοδοτεί την πρώτη συμμετοχή του Bad Bunny στο Global 200 χωρίς συνοδούς καλλιτέχνες από τότε που κυκλοφόρησε το LP του Un Verano Sin Ti, το οποίο κυριάρχησε στο Billboard 200 με έδρα τις ΗΠΑ για 13 εβδομάδες τον Μάιο-Οκτώβριο του 2022.

🗓️ 01 Jun 2023

Related Articles