Το «Water» της Tyla ανεβαίνει στο Νο. 1 στο Mainstream R&B - Hip-Hop Airplay Chart

Η Tyla αναλαμβάνει το Mainstream R&B/Hip-Hop Airplay chart του Billboard με το πρωτοποριακό single της, το “Water” να ανεβαίνει στο Νο. 1 της λίστας με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου. Το κομμάτι ξεπηδά από το Νο. 4 για να στεφθεί στο chart μετά από μια αύξηση 14% έργα που το έκαναν το τραγούδι με τις περισσότερες παιχτές στους ραδιοφωνικούς σταθμούς R&B/hip-hop που παρακολουθούνται στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Luminate.

Μέσω του διψήφιου κέρδους του, το “Water” κερδίζει το βραβείο Greatest Gainer, που απονέμεται κάθε εβδομάδα στο τραγούδι με τη μεγαλύτερη αύξηση στα play μεταξύ των 40 τίτλων του chart. Καθώς φθάνει στην κορυφή, το «Water» ωθεί το «On My Mama» της Victoria Monet στη δεύτερη θέση μετά από δύο εβδομάδες που ήταν επικεφαλής.

Χάρη στο “Water”, που κυκλοφόρησε στη Fax Records/Epic Records, η Epic Records επιστρέφει στο Νο. 1 στο Mainstream R&B/Hip-Hop Airplay για πρώτη φορά σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Το “Wait for U” του Future, με τους Drake και Tems, ήταν ο τελευταίος ηγέτης της δισκογραφικής, ολοκληρώνοντας ένα ρεκόρ για τη 16η εβδομάδα στο Νο. 1 του chart με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 2022.

Καθώς το “Water” κυριαρχεί στο τσαρτ Mainstream R&B/Hip-Hop Airplay που βασίζεται σε θεατρικές παραστάσεις, η ραδιοφωνική επιτυχία επαναλαμβάνεται στο Νο. 5 ψηλά στη λίστα R&B/Hip-Hop Airplay με βάση το κοινό, η οποία κατατάσσει τα τραγούδια με βάση τα συνολικά σύνολα εντυπώσεων κοινού από ενήλικες R&B και mainstream σταθμούς R&B/hip-hop. Εκεί, το «Water» πρόσθεσε 14% στο εβδομαδιαίο κοινό για να φτάσει στο νέο καλύτερο των 15,8 εκατομμυρίων.

Εκτός από τις νίκες R&B/hip-hop, το “Water” ρέει 7-4 στο Rhythmic Airplay, μετά από μια τεράστια αύξηση 27% στα εβδομαδιαία παιχνίδια στη μορφή. Το ποπ ραδιόφωνο έχει επίσης αγκαλιάσει τη μελωδία, με 28-21 στη νεότερη λίστα Pop Airplay μετά από αύξηση 41% στις εβδομαδιαίες παραστάσεις. Οπλισμένο με δυνατά αποτελέσματα από τους τομείς R&B/hip-hop, ρυθμικής και ποπ, το “Water” χτυπά την πόρτα του top 10 του παντός είδους Radio Songs chart με άνοδο 17-11 και εβδομαδιαία βελτίωση 24% στο κοινό στα 38,4 εκατομμύρια.

Η ραγδαία ραδιοφωνική άνοδος του «Water» συνδυάζεται με τις αυξανόμενες πωλήσεις και το προφίλ ροής του τραγουδιού για να τροφοδοτήσει τις υψηλές τοποθετήσεις του κομματιού σε πολλά πολυμετρικά τσαρτ του Billboard. Σημειωτέον, το τραγούδι κερδίζει μια έβδομη εβδομάδα στην κορυφή του τσαρτ των U.S. Afrobeats Songs με τις πωλήσεις και τη ροή, ενώ ανέβηκε επίσης στο ραδιόφωνο, τις πωλήσεις και τη ροή Hot R&B/Hip-Hop Songs (5-4) και το Billboard Hot 100 (15- 10) διαγράμματα.

🗓️ 30 Nov 2023

Related Articles