Το «Wake Me Up» του Avicii γίνεται το πρώτο διαμαντένιο dance τραγούδι στην ιστορία

avicii

Για ένα τραγούδι που πολλοί άνθρωποι είτε αντιπαθούσαν είτε παρεξηγήθηκαν κατά την κυκλοφορία του, το “Wake Me Up” του Avicii συνεχίζει να τρέχει με ιστορικό τρόπο.

Την Παρασκευή (16 Ιουνίου), το κομμάτι — που κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια στις 17 Ιουνίου — κέρδισε την Πιστοποίηση RIAA Diamond, που σημαίνει 10 εκατομμύρια πιστοποιημένες μονάδες που πουλήθηκαν. Αυτή η διάκριση το καθιστά τη μελωδία – η οποία έχει πλέον φτάσει στο πλατινένιο καθεστώς 11 φορές – το υψηλότερο πιστοποιημένο χορευτικό/ηλεκτρονικό τραγούδι στην ιστορία του RIAA.

Το bluegrass/EDM έχει φυσικά μια σχεδόν μυθολογική υπόσταση στην ιστορία της χορευτικής μουσικής, αποδοκιμάστηκε όταν ο Avicii έκανε το ντεμπούτο του στο Ultra Music Festival στο Μαϊάμι το 2013, προτού γίνει μια παγκόσμια αίσθηση που καθορίζει την εποχή και η μεγαλύτερη επιτυχία κατα την διάρκεια της καριέρας του παραγωγού.

Το “Wake Me Up” πέρασε 54 εβδομάδες στο Billboard Hot 100, όπου έφτασε στο Νο. 4 τον Οκτώβριο του 2013, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη επιτυχία του Avicii σε αυτό το chart. Το τραγούδι πέρασε 26 εβδομάδες στο Νο. 1 στο Hot Dance/Electronic Songs. Η μελωδία έγινε το κομμάτι με τη μεγαλύτερη ροή όλων των εποχών του Spotify τη στιγμή της κυκλοφορίας του.

Τα χορευτικά/ηλεκτρονικά τραγούδια ακριβώς πίσω από το “Wake Me Up” στο διάγραμμα πιστοποίησης RIAA είναι, αναμενόμενα, χορευτικές/ηλεκτρονικές επιτυχίες όλων των εποχών, με τη Νο. 2 θέση να καταλαμβάνεται από τον Major Lazer και το “Lean On” του DJ Snake, που ακολουθείται από το “Fireflies” από την Owl City. Το “Get Lucky” των Daft Punk, μετά το «Happier» του Marshmello. Το «I Took a Pill In Ibiza» του Mike Posner. Ο Zedd, η Maren Morris και το “The Middle” των Gray. Το «Titanium» του David Guetta. Το “Where Are U Now” του Jack Ü και το “Don’t You Worry Child” του Swedish House Mafia.

🗓️ 19 Jun 2023

Related Articles