Το βίντεο κλιπ «Back to Black» της Amy Winehouse συμμετέχει στο YouTube Billion Views Club

Η Amy Winehouse έφτασε επιτέλους στο YouTube Billion Views Club. Η βραβευμένη με Grammy αείμνηστη σταρ της soul/R&B που πέθανε τραγικά στα 27 της από δηλητηρίαση από αλκοόλ το 2011 είναι πλέον μέρος αυτής της ελίτ κοινωνίας χάρη στην οπτική της «Back to Black» το 2007 που ξεπέρασε το εννέα μηδέν.

Το κομψό ασπρόμαυρο βίντεο που σκηνοθετεί ο Phil Griffin είναι το πρώτο της Winehouse που φτάνει το ένα δισεκατομμύριο. Σύμφωνα με τη δραματική φύση της ραγδαίας άνοδος της τραγουδίστριας στη φήμη και της εξίσου απότομης πτώσης στη χρήση ουσιών και τον πρόωρο θάνατο, αρχικά περιλάμβανε μια νεκρική πομπή και η τραγουδίστρια να αποτίει τα σέβη της πάνω από μια ταφόπλακα που έγραφε: «R.I.P. the Heart of Amy Winehouse» (αυτό το κομμάτι κόπηκε μετά το θάνατο της τραγουδίστριας.)

Ως επί το πλείστον, το εικαστικό πλάνο στο κοιμητήριο Abney Park στο βορειοανατολικό Λονδίνο επικεντρώνεται στη Winehouse να ερμηνεύει τον σπαρακτικό ύμνο με ένα μαύρο φόρεμα, το χαρακτηριστικό χτένισμα της κυψέλης και το εντυπωσιακό eyeliner καθώς η μπάντα της περιμένει την έναρξη μιας ζοφερής κηδείας. «We only said goodbye with words/ I died a hundred times», τραγουδάει καθώς η κάμερα αιωρείται ίντσες από το έντονο βλέμμα της.

Το τρίτο single από το δεύτερο, και τελευταίο, στούντιο άλμπουμ της τραγουδίστριας με το ίδιο όνομα γράφτηκε από τη Winehouse και τον συχνό συνεργάτη Mark Ronson ο οποίος το έκανε επίσης παραγωγό και εμπνεύστηκε από την ενοχλητική σχέση της με τον φίλο της Black Fielder-Civil. Στα μέσα του βίντεο, η Winehouse εμφανίζεται να περπατά αργά μέσα από ένα νεκροταφείο και να πετάει ένα μόνο λευκό τριαντάφυλλο στον τάφο, καθώς το τραγούδι εμπνευσμένο από την ομάδα κοριτσιών μετατοπίζεται σε ένα τμήμα χορδών και ντέφι, με τη Winehouse να επαναλαμβάνει τη φράση, «black… black… black… black.”

Τελειώνει με τη Winehouse να θρηνεί ότι ο εραστής της επέστρεψε στον πρώην του καθώς εκείνη ραντίζει μια χούφτα χώμα στον τάφο. Το άλμπουμ Back to Black – το οποίο περιελάβανε επίσης τα single “Rehab”, “You Know I’m No Good” και “Tears Dry On Their Own” – κέρδισε το καλύτερο φωνητικό άλμπουμ ποπ, δίσκο και τραγούδι της χρονιάς (“Rehab”) και κέρδισε ο τραγουδιστής το βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη εκείνης της χρονιάς.

🗓️ 06 Oct 2023

Related Articles