Το «Un Verano Sin Ti» του Bad Bunny είναι πλέον το άλμπουμ με τις περισσότερες ροές στην ιστορία του Spotify

Είναι επίσημο: Το Un Verano Sin Ti των Bad Bunny είναι πλέον το άλμπουμ με τις περισσότερες ροές στο Spotify.


Η πλατφόρμα ροής επιβεβαίωσε στο Billboard τη Δευτέρα (10 Ιουλίου) ότι ο Πορτορικανός καλλιτέχνης – ο οποίος ανακηρύχθηκε καλλιτέχνης της χρονιάς από το Spotify το 2022 για τρίτη συνεχόμενη φορά – ότι το Un Verano Sin Ti έχει γίνει το κομμάτι με τα περισσότερα streams όλων των εποχών στο Spotify ιστορία, παγκοσμίως. Το ÷ (Divide) του Ed Sheeran ήταν στο παρελθόν το άλμπουμ με τις περισσότερες ροές του Spotify.


Κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2022, το UVST έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 1 του Billboard 200 (ημερομηνία 21 Μαΐου 2022), κερδίζοντας 274.000 ισοδύναμες μονάδες άλμπουμ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Luminate. Και με 356,66 εκατομμύρια επίσημες ροές κατ’ απαίτηση για τα τραγούδια του σετ την πρώτη εβδομάδα του, το άλμπουμ κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομάδα ροής ποτέ για άλμπουμ λατινικής μουσικής.


Το εκλεκτικό σετ – το οποίο πέρασε 13 συνεχόμενες εβδομάδες στο Νο. 1 του Billboard 200 – τοποθέτησε επίσης 22 τραγούδια από το σετ στο ίδιο Billboard Hot 100 στις 21 Μαΐου 2022, τα περισσότερα μέσα σε μια εβδομάδα για έναν βασικό καλλιτέχνη Λατίνο μουσικής και τα περισσότερα σε μια εβδομάδα εμφανίστηκαν όλα στα ισπανικά. Επιπλέον, το Un Verano Sin Ti έγινε το πρώτο μη αγγλικό άλμπουμ που έφτασε ποτέ στην κορυφή του Year-End Billboard 200. Το LP — το οποίο περιλαμβάνει ευρείας κλίμακας συνεργασίες όπως οι The Marías, Buscabulla και Chencho Corleone — έγραψε επίσης ιστορία στα Grammys πέρυσι έγινε το πρώτο ισπανόφωνο άλμπουμ που προτάθηκε για άλμπουμ της χρονιάς.

Αναλογιζόμενος την τεράστια επιτυχία του άλμπουμ του, ο Bad Bunny είπε στο Billboard τον Δεκέμβριο: «Ποτέ δεν ονειρευόμουν ότι ήθελα να γίνω ο μεγαλύτερος ή το Νο. 1. Ήθελα απλώς να τα καταφέρω. Γιατί; Γιατί μου αρέσει αυτό που κάνω. Κάνω ρυθμούς από 13 χρονών, γράφω, τραγουδάω τραγούδια στο μυαλό μου. … Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να είμαι ο μεγαλύτερος ή ο καλύτερος ή ο πλουσιότερος. Το έκανα γιατί το αγαπούσα και το μόνο μου όνειρο ήταν να μπορέσω να ζήσω από αυτό».

🗓️ 11 Jul 2023

Related Articles