Το «The Little Mermaid» κατάφερε να φτάσει στα 95,5 εκατομμύρια δολάρια στο Box Office

Halle-Bailey-little-mermaid-rc-may-2023-billboard-1548

Το «The Little Mermaid» , το live-action remake της Disney για το κλασικό κινούμενο σχέδιο του 1989 ξεπέρασε εύκολα τον ανταγωνισμό, αποφέροντας 95,5 εκατομμύρια δολάρια σε 4.320 οθόνες στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με εκτιμήσεις του στούντιο την Κυριακή (28 Μαΐου).

Και η Disney εκτιμά ότι η ταινία με πρωταγωνίστρια τη Halle Bailey ως την τιμητική γοργόνα Ariel και τη Melissa McCarthy ως τη θαλάσσια εχθρό της, Ursula, θα φτάσει τα 117,5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι να τελειώσουν οι διακοπές. Κατατάσσεται ως το πέμπτο μεγαλύτερο άνοιγμα Σαββατοκύριακου της Memorial Day που έγινε ποτέ.

Εκτοπίζει το Fast X στην κορυφή. Η 10η δόση του franchise Fast and Furious με πρωταγωνιστή τον Vin Diesel έχει μείνει πίσω από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της σειράς, αποφέροντας 23 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά για ένα σύνολο δύο εβδομάδων 108 εκατομμύρια δολάρια για την Universal Pictures.

Στο τέταρτο Σαββατοκύριακο, η Disney και η Marvel’s Guardians of the Galaxy Vol. Το 3 κέρδισε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική για να πάρει την τρίτη θέση. Τώρα έχει κάνει 299 εκατομμύρια δολάρια στο εσωτερικό.

Η ερμηνεία της Μικρής Γοργόνας αντιπροσωπεύει κάτι σαν αναπήδηση για τα remake κινουμένων σχεδίων της Disney και είναι πιθανό ότι θα συνεχίσουν να έρχονται επ’ αόριστον. Η κακή υποδοχή και η πανδημία είχαν μερικές πρόσφατες επανεκκινήσεις είτε με κακή απόδοση είτε παρακάμπτοντας τις θεατρικές κυκλοφορίες για την Disney +, συμπεριλαμβανομένων των Dumbo, Mulan και Pinocchio.

«Λειτουργεί όσο αποδίδουν οι ταινίες», είπε ο Paul Dergarabedian, ανώτερος αναλυτής μέσων της Comscore. «Είναι υπέροχο για τη Disney να μπορεί να μεταβεί στο αρχείο της αναβιώνοντας αυτούς τους τίτλους που ξεκίνησαν ως τεράστιες επιτυχίες στη σφαίρα των κινουμένων σχεδίων».

Το άνοιγμα το τοποθετεί στην κορυφαία βαθμίδα των remake της Disney, με παρόμοια απόδοση με το Aladdin του 2019, αν και ήταν πολύ χαμηλό από το Beauty and the Beast του 2017, που άνοιξε σε περισσότερα από 170 εκατομμύρια δολάρια, και το The Lion King του 2019, που απέφερε περισσότερα από 190 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο.

Το κοινό θεώρησε ότι απέδωσε. Η ταινία είχε A CinemaScore και σύμφωνα με το exit polling είχε περισσότερους αγοραστές εισιτηρίων μεταξύ 25 και 34 ετών από παιδιά, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι νοσταλγοί ενήλικες ήταν απαραίτητοι.

🗓️ 30 May 2023

Related Articles