Το «SOS» της SZA είναι το πρώτο άλμπουμ από γυναίκα με τις περισσότερες εβδομάδες στο No. 1 εδώ και επτά χρόνια

SZA-15623341706

Ιστορική επιτυχία σημειώνει η SZA με το δεύτερο άλμπουμ της. Το «SOS» της SZA συμπληρώνει εννέα συνεχόμενες εβδομάδες παραμονής στο Νο. 1 του Billboard 200 και είναι πλέον το άλμπουμ από γυναίκα που έχει κυριαρχήσει τις περισσότερες εβδομάδες στην κορυφή του chart εδώ και σχεδόν επτά χρόνια. Το τελευταίο άλμπουμ από γυναίκα καλλιτέχνιδα που πέρασε τουλάχιστον.

Το τελευταίο σετ από μια γυναίκα καλλιτέχνη που πέρασε τουλάχιστον εννέα εβδομάδες στο Νο. 1 ήταν το 25 της Adele, το οποίο κυβέρνησε για 10 μη συνεχόμενες εβδομάδες μεταξύ 12 Δεκεμβρίου 2015 και 12 Μαρτίου 2016. Το SOS κέρδισε 93.000 ισοδύναμα άλμπουμ στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 16 Φεβρουαρίου (μείωση 7%), σύμφωνα με το Luminate.

Το SOS έχει τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο. 1 για ένα R&B/hip-hop άλμπουμ από μια γυναίκα ή ένα R&B άλμπουμ από μια γυναίκα, αυτό έχει να συμβεί από το 1991 όταν η Mariah Carey πέρασε 11 εβδομάδες, στο Νο. 1.

«Από τότε που εμφανίστηκε στη σκηνή το 2017, η SZA αψήφησε τα είδη και κυκλοφόρησε συνεχώς ακατέργαστα, δυνατά τραγούδια που έχουν προσγειώσει τη μουσική της στα charts του Billboard», δήλωσε η Hannah Karp, διευθύντρια σύνταξης του Billboard, σε μια δήλωση τύπου. «Η κυκλοφορία του τελευταίου της άλμπουμ, SOS, την ενίσχυσε ως ξεχωριστή δύναμη στη σύγχρονη R&B και την εκτόξευσε σαν σούπερ σταρ. Ανυπομονούμε να την τιμήσουμε ως Γυναίκα της Χρονιάς».

Το 2017, η SZA αποκάλυψε το ντεμπούτο της άλμπουμ Ctrl, το οποίο γιορτάστηκε από τους θαυμαστές για τους ακατέργαστους και ειλικρινείς στίχους του, σε συνδυασμό με τα φωνητικά της. Το άλμπουμ έφτασε στο Νο. 1 στα κορυφαία R&B άλμπουμ του Billboard, στο Νο. 2 στα κορυφαία άλμπουμ R&B/Hip Hop και στο Νο. 3 στο Billboard 200 και στη συνέχεια πιστοποιήθηκε τρεις φορές πλατινένιο από την RIAA. Το Ctrl παρέμεινε στο Billboard 200 chart από την κυκλοφορία του και κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης διάρκειας για το ντεμπούτο άλμπουμ οποιασδήποτε μαύρης γυναίκας καλλιτέχνη (295 εβδομάδες και μετά).

Στα πέντε χρόνια από τότε, η SZA κέρδισε ένα Grammy για την καλύτερη ερμηνεία ποπ ντουέτο/ομάδα για τη συνεργασία της Doja Cat “Kiss Me More” και έλαβε το βραβείο Rulebreaker στα Billboard Women in Music Awards 2019.

Στις 9 Δεκεμβρίου, η 33χρονη κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ της, SOS, το οποίο έκανε αμέσως το ντεμπούτο της στο Νο. 1 του Billboard 200, το πρώτο της άλμπουμ στα chart. Με περισσότερες από 400 εκατομμύρια ροές στις ΗΠΑ από την πρώτη κιόλας βδομάδα κυκλοφορίας του.

🗓️ 20 Feb 2023

Related Articles