Το «Running Up That Hill» της Kate Bush εκτινάσσεται σε 1 δισεκατομμύριο ροές στο Spotify

kate-bush-2014-billboard-1548

Η Kate Bush σημειώνει άλλο ένα ρεκόρ. Ο αγγλικός θρύλος της εναλλακτικής ποπ εκκαθαρίζει το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου ροών στο Spotify με το «Running Up That Hill (A Deal With God),» το κλασικό της στα μέσα της δεκαετίας του 1980, το οποίο απόλαυσε μια δεύτερη ζωή μετά τον συγχρονισμό του με την τέταρτη σεζόν του Stranger Things.

Με αυτόν τον τρόπο, το “Running Up That Hill” γίνεται η πρώτη σόλο ηχογράφηση από γυναίκα καλλιτέχνη εκείνης της δεκαετίας που έχει περάσει ένα δισεκατομμύριο streams στην πλατφόρμα.

«Ένα δισεκατομμύριο ροές», γράφει στον επίσημο ιστότοπό της. «Έχω μια εικόνα ενός ποταμού που ξαφνικά πλημμυρίζει και γίνεται πολλοί, πολλοί παραπόταμοι – ένα δισεκατομμύριο ρυάκια – στο δρόμο τους προς τη θάλασσα. Κάθε ένα από αυτά τα ρεύματα είναι ένας από εσάς… Σας ευχαριστώ! Σας ευχαριστώ πολύ που στείλατε αυτό το τραγούδι σε ένα τόσο απίστευτα εκπληκτικό ταξίδι. Είμαι έκπληκτη».

Η Kate Bush είναι μια από τους λίγους καλλιτέχνες εκείνης της εποχής που χτύπησαν στο κλαμπ “Billions” του Spotify, μέλη του οποίου περιλαμβάνουν τα Tears For Fears (“Everybody Wants to Rule The World”), Toto (“Africa”), A-ha (” Take on Me») και The Police («Every Breath You Take»).

Με την υποστήριξη της επιτυχημένης σειράς επιστημονικής φαντασίας του Netflix, η επιτυχία της Kate Bush το 1985 έφτασε στο Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία και στο Billboard Global 200 chart για πρώτη φορά και ανέβηκε στο Νο. 4 στο Billboard Hot 100, για την πρώτη της καριέρα. Εμφάνιση στο Top 10 στις ΗΠΑ Με την υπεροχή του στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου, η Kate Bush έσπασε τρία μακροχρόνια ρεκόρ.

Σε μια σπάνια συνέντευξη πέρυσι για την Ώρα της Γυναίκας του BBC Radio 4, η Bush παρατήρησε: «Εννοώ, είναι μια τόσο υπέροχη σειρά. Νόμιζα ότι το κομμάτι θα τραβούσε λίγο την προσοχή, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν κάτι τέτοιο. Είναι τόσο συναρπαστικό. Είναι πραγματικά σοκαριστικό, έτσι δεν είναι; Όλος ο κόσμος έχει τρελαθεί».

Από τότε που το “Running” ανατινάχθηκε για δεύτερη φορά στα charts πωλήσεων σε όλο τον κόσμο και αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για τον επιδραστικό τραγουδιστή, η Bush ανακοινώθηκε στην κατηγορία Rock And Roll Hall of Fame του 2023.

🗓️ 22 Jun 2023

Related Articles