Το πρώτο λάτιν άλμπουμ του Marshmello «Sugar Papi» σημειώνει το τέταρτο Νο. 1 του Billboard Top Dance/Electronic Album chart

Ο Marshmello σημειώνει το τέταρτο Νο. 1 του Billboard’s Top Dance/Electronic Albums chart καθώς το νέο του άλμπουμ, Sugar Papi, κάνει το ντεμπούτο του στην κορυφή της κατάταξης στις 18 Νοεμβρίου. Το σετ, που κυκλοφόρησε στις 3 Νοεμβρίου μέσω του Joytime Collective/Sony Music Latin, είναι το πρώτο του λατινικό άλμπουμ και ταυτόχρονα κερδίζει στον DJ/παραγωγό μια πρώτη είσοδο σε οποιοδήποτε τσαρτ λατινικών άλμπουμ, με το Νο. 9 λανσάρισμα στα Top Latin Albums και ένα No. 5 τόξο σε άλμπουμ Latin Rhythm.

Επίσης, κάνει το ντεμπούτο του στο Νο. 97 του Billboard 200 για όλα τα είδη. Στο σετ των 11 κομματιών συμμετέχουν λατίνοι αστέρες όπως οι Anuel AA, Farruko, Fuerza Regida, Nicky Jam και Manuel Turizo. Δέκα από τα 11 τραγούδια είναι συνεργασίες με καλλιτέχνες που ηχογραφούν στα ισπανικά, ενώ ένα κομμάτι είναι μια ομάδα με τη Βραζιλιάνα καλλιτέχνη Luisa Sonza, η οποία ηχογραφεί στα Πορτογαλικά.

Το Sugar Papi κάνει το ντεμπούτο του και στις τέσσερις λίστες με 11.000 ισοδύναμες μονάδες που κερδήθηκαν στις ΗΠΑ κατά την εβδομάδα παρακολούθησης 3-9 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Luminate.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού έναρξης της Sugar Papi οφείλεται στη δραστηριότητα ροής, η οποία αντιστοιχεί σε 15,4 εκατομμύρια επίσημες ροές των τραγουδιών του σετ, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από τις πωλήσεις άλμπουμ και τις αντίστοιχες μονάδες άλμπουμ. Μία μονάδα ισούται με μία πώληση άλμπουμ, 10 μεμονωμένα κομμάτια που πωλούνται από ένα άλμπουμ ή 3.750 με υποστήριξη διαφημίσεων ή 1.250 επίσημες ροές ήχου και βίντεο επί πληρωμή επί πληρωμή/συνδρομή κατ’ απαίτηση για ένα τραγούδι στο άλμπουμ.

Ο Marshmello είχε προηγουμένως φτάσει στο Νο. 1 στα Top Dance/Electronic Albums με το Joytime III (μία εβδομάδα, 2019), Marshmello: Fortnite Extended Set (20 εβδομάδες, 2019· επί του παρόντος ισοβαθμεί με το Drake’s Honestly, Nevermind για τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο. 1 μεταξύ σόλο άνδρες καλλιτέχνες) και Joytime II (μία εβδομάδα, 2018).

Με ένα τέταρτο Νο. 1, ο Marshmello ισοφαρίζει την Aphex Twin για τους δεύτερους ηγέτες μεταξύ των ανδρών σόλο καλλιτεχνών, πίσω από τους επτά πρωταθλητές του Louie DeVito.

Το σετ είχε προηγηθεί δύο τραγούδια: «El Merengue», με τον Manuel Turizo, το οποίο πέρασε 13 εβδομάδες στην κορυφή του Tropical Airplay chart – το δεύτερο μακροβιότερο Νο. 1 στο Tropical Airplay το 2023 (το «Bailando Bachata» του Chayanne παραμένει στο προβάδισμα στη 14η εβδομάδα του), ενώ το “Esta Vida”, με τον Farruko, έφτασε στο Νο. 2 υψηλό στο Latin Pop Airplay. Τα κομμάτια κορυφώθηκαν στα Νο. 24 και 42, αντίστοιχα, στο πολυμετρικό τσαρτ Hot Latin Songs, ενώ έφτασαν στην κορυφή στα Νο. 5 και 10 στο τσαρτ Hot Dance/Electronic Songs.

Επιπλέον, ένα άλλο τραγούδι κάνει το ντεμπούτο του στο πολυμετρικό τσαρτ Hot Latin Songs: το “Harley Quinn”, με τη Fuerza Regida, σημειώνει άνοδο 13-2 ως το καλύτερο τραγούδι της εβδομάδας με τον καλύτερο κέρδος/πωλήσεις και ροή. Το κομμάτι κατέγραψε 10,2 εκατομμύρια ροές στις Η.Π.Α. κατά την ίδια περίοδο, αρκετά για να το τοποθετήσει στη δεύτερη θέση στο Latin Streaming Songs.

🗓️ 15 Nov 2023

Related Articles