Το «Paint The Town Red» της Doja Cat κέρδισε το Triple J’s Hottest 100 Countdown

Η Doja Cat έστειλε τα ρεκόρ καταρρέοντας καθώς το μοντέρνο κλασικό της “Paint The Town Red” ανέβηκε στο Νο. 1 στη δημοσκόπηση του triple j’s Hottest 100 για το 2023.

Όταν φώναξαν το όνομά της αργά το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, η καλλιτέχνης των ΗΠΑ έγινε η πρώτη γυναίκα ράπερ και η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που ηγήθηκε της αντίστροφης μέτρησης, της 31ης έκδοσης.

Το “Paint The Town Red” κέρδισε τον εγχώριο πολυοργανιστή και τραγουδιστή και τραγουδοποιό G Flip με το “The Worst Person Alive” και τον αστέρα του Aussie EDM Dom Dolla με το “Saving Up”, αντίστοιχα, για να πάρει τον τίτλο.

«Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά το «Paint The Town Red» τον Αύγουστο, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι θα το βλέπαμε να εμφανίζεται στο αιχμηρό τέλος της φετινής αντίστροφης μέτρησης», εξηγεί ο μουσικός διευθυντής του triple j, Nick Findlay.

«Πάνω από ένα εμβληματικό δείγμα του «Walk On By» της Dionne Warwick, το «Paint The Town Red» δείχνει την Doja Cat στην πιο αληθινή της μορφή: αποτινάσσοντας αβίαστα τους μισητές ενώ λυγίζει την παράξενη ικανότητά της να εκτελεί την καθαρή ποπ τελειότητα».

Κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του στο ARIA Chart πέρυσι, το “Paint The Town Red” ανέβηκε για 10 εβδομάδες στο Νο. 1 και τώρα είναι διπλά πλατινένιο.

Η δημοσκόπηση των Hottest 100 είναι ένας θεσμός Down Under, ένα που το triple j, ένα τμήμα της Αυστραλιανής Ραδιοφωνικής Εταιρείας (ABC), έχει αποκαλέσει τη «μεγαλύτερη μουσική δημοκρατία στον κόσμο».

Αν και δεν συμπίπτει πλέον με την Ημέρα της Αυστραλίας, στις 26 Ιανουαρίου – μια αμφιλεγόμενη ημερομηνία στο μυαλό ενός αυξανόμενου αριθμού Αυστραλών – 2.355.870 ψήφοι ψηφίστηκαν για την αντίστροφη μέτρηση, ελαφρώς μειωμένες από περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια ψήφους πέρυσι). Επίσης, η ετήσια εκδήλωση συγκέντρωσε $500.000 Αυστραλίας ($330.000 $) για τον φιλανθρωπικό συνεργάτη του triple j, τον headspace.

Αν και το G Flip ήρθε δεύτερος καλύτερος στον πρωταθλητή της Doja Cat, ο Αυστραλός καλλιτέχνης δημιούργησε ένα νέο ρεκόρ Hottest 100 με επτά τίτλους στην αντίστροφη μέτρηση. Αυτό καταρρίπτει το σημάδι που κατείχε προηγουμένως το ροκ τρίο Wolfmother, το οποίο σημείωσε έξι συμμετοχές το 2005.

🗓️ 29 Jan 2024

Related Articles