Το «Paint the Town Red» της Doja Cat φτάνει στο Νο. 1 στο Hot R&B/Hip-Hop Songs Chart

30 Aug 2023
Doja-Cat-cr-GRIZZ-LEE-press-2023-billboard-pro-1260

H Doja Cat ανεβαίνει στο Νο. 1 στο τσαρτ Hot R&B/Hip-Hop Songs του Billboard καθώς το “Paint the Town Red” από το Νο. 5 βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου. Το άλμα του τραγουδιού εντοπίζεται στη δραστηριότητα του ιού στο TikTok που τροφοδοτεί μια άνοδο στη ροή και τις πωλήσεις, ενώ η απήχηση στο airplay βελτιώνεται επίσης εν μέσω της συνεχιζόμενης ραδιοφωνικής ώθησης του σινγκλ.

Με τον νέο ηγέτη, η Doja Cat συλλέγει το δεύτερο Hot R&B/Hip-Hop Songs Νο. 1, μετά το “Say So”, με τη Nicki Minaj, που κυβέρνησε για δύο εβδομάδες τον Μάιο του 2020. Το “Paint the Town Red” ανεβαίνει επίσης στο Νο. 1 στο τσαρτ Hot Rap Songs, εξασφαλίζοντας το πρώτο κομμάτι της Doja Cat εκεί. Στο παρελθόν είχε κατακτήσει το Νο. 2 καλύτερο με το σινγκλ του Elvis soundtrack “Vegas” τον περασμένο Οκτώβριο. Επιπλέον, βρίσκεται στο top 10 του Billboard Hot 100, με άνοδο 15-5 στη λίστα όλων των ειδών.

Για την εβδομάδα παρακολούθησης 18-24 Αυγούστου, το “Paint the Town Red” κατέγραψε 21,1 εκατομμύρια επίσημες ροές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Luminate, αυξημένες κατά 49% από την προηγούμενη εβδομάδα. Το ράλι ροής οδηγεί την πίστα 4-1 στο τσαρτ R&B/Hip-Hop Streaming Songs, όπου γίνεται το τρίτο κομμάτι της Doja Cat, μετά το “You Right”, με τους The Weeknd και “Ain’t Shit” το καθένα led για ένα καρέ σε 2021. Όπως και με τον τομέα ροής, το “Paint the Town Red” καθορίζει επίσης την ανακεφαλαίωση των πωλήσεων του είδους και παρομοίως βρίσκεται 4-1 στη λίστα R&B/Hip-Hop Digital Song Sales. Εκεί, το τραγούδι πούλησε 5.000 λήψεις την εβδομάδα παρακολούθησης, αύξηση 81% σε σύγκριση με το προηγούμενο καρέ.

Η μάχη ροής και πωλήσεων του «Paint the Town Red» προέρχονται από ένα κύμα virality στο TikTok, όπου το τραγούδι έχει κάνει soundtrack πάνω από 618.000 κλιπ στην εφαρμογή κοινωνικών μέσων. Αν και η δραστηριότητα στην πλατφόρμα TikTok δεν συμβάλλει άμεσα στα τσαρτ του Billboard, η εφαρμογή μπορεί να δημιουργήσει ευρεία έκθεση για τραγούδια που προκαλούν κέρδη σε ψηφιακά καταστήματα λιανικής ή υπηρεσίες ροής που συμβάλλουν στα τσαρτ του Billboard (όπως το Spotify, η Apple Music και το iTunes).

Στον κόσμο του ραδιοφώνου, το “Paint the Town Red” συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο στα ρυθμικά, R&B/hip-hop και pop format. Στο Rhythmic Airplay, όπου η Doja Cat ήταν η καλλιτέχνης με τις κορυφαίες ερμηνείες του 2022, η νέα επιτυχία σκαρφαλώνει 17-14 μέσω μιας αύξησης 34% στα εβδομαδιαία τραγούδια στο R&B/Hip-Hop Airplay, το κομμάτι επαναλαμβάνεται στο Νο. 19 για δεύτερη εβδομάδα, αν και με 18% αύξηση στα εβδομαδιαία charts. Το κομμάτι σημειώνει άνοδο 21-19 στο Pop Airplay με αύξηση 28% στα εβδομαδιαία παιχνίδια εκεί. Η συνδυασμένη ισχύς των τριών μορφών ταλαντεύεται το “Paint the Town Red” 34-24 στο παντός είδους Radio Songs chart, όπου σημείωσε εβδομαδιαία προσθήκη κοινού κατά 37%, στα 22,6 εκατομμύρια από 16,5 εκατομμύρια την προηγούμενη εβδομάδα.

Related Articles