Το «Ocean Blvd» της Lana Del Rey είναι το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις σε βινύλιο το 2023 στη Βρετανία

Lana-Del-Rey

Το “Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd” της Lana Del Rey έχει γίνει το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις βινυλίου της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, το ένατο στούντιο άλμπουμ που κυκλοφόρησε από το pop icon έκανε το ντεμπούτο του στο Νούμερο Ένα στο τσαρτ επίσημων άλμπουμ – καθιστώντας το, το έκτο LP της που κορυφώθηκε στα chart στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τώρα, το άλμπουμ έχει επίσης πιστοποιηθεί ως το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις σε βινύλιο για το 2023, ξεπερνώντας τους Pink, Paramore και Taylor Swift. Παρείχε επίσης την ισχυρότερη πρώτη εβδομάδα της Del Rey στα charts από το 2014, όταν το δεύτερο LP της «Ultraviolence» έφτασε στην κορυφή. Όπως αναφέρεται στο Official Vinyl Albums Chart Top 40, λιγότερο από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του, το «Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd» πούλησε πάνω από 20.800 αντίτυπα στη μορφή. Αυτό σήμαινε ότι η τραγουδίστρια του «Summertime Sadness» κέρδισε την κορυφαία κυκλοφορία της Pink «Trustfall» για την ισχυρότερη πρώτη εβδομάδα πωλήσεων άλμπουμ το 2023.

Άλλα νούμερο ένα άλμπουμ που θα μπουν στη λίστα με τα LP με τις μεγαλύτερες πωλήσεις βινυλίου το 2023 περιλαμβάνουν το «Midnights» της Taylor Swift, το «This Is Why» της Paramore, το «Endless Summer Vacation» της Miley Cyrus και την επανέκδοση του 2008 του Courteeners «St. Jude’ – το οποίο έφτασε στην κορυφή 15 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία. Το «Memento Mori» των Depeche Mode και το «Cuts & Bruises» του Inhaler ήταν επίσης μεταξύ των κυκλοφοριών του 2023 που μπήκαν στο top 10, ενώ κλασικά από τους Pink Floyd και τους Fleetwood Mac επίσης μπήκαν στο cut.

Tα 10 άλμπουμ βινυλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 2023 μέχρι στιγμής είναι:

  1. ‘Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd’ – Lana Del Rey
  2. ‘Cracker Island’ – Gorillaz
  3. ‘St Jude’ – Courteeners
  4. ‘The Dark Side Of The Moon, Live t’ – Pink Floyd
  5. ‘Midnights’ – Taylor Swift
  6. ‘This Is Why’ – Paramore
  7. ‘The Dark Side Of The Moon’ – Pink Floyd
  8. ‘Rumours’ – Fleetwood Mac
  9. ‘Memento Mori’ – Depeche Mode
  10. ‘Cuts & Bruises’ – Inhaler

Επί του παρόντος, η τελευταία προσπάθεια των Metallica, «72 Seasons» κατατάσσεται στην Νούμερο Ένα θέση στα chart, μετά το ντεμπούτο της νωρίτερα αυτόν τον μήνα. H συνολική λίστα με τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 2023 – με τους Taylor Swift, The Weeknd, SZA, Pink και Harry Styles να κυριαρχούν στο top 10.

Σε μια κριτική τεσσάρων αστέρων για το «…Ocean Blvd», το NME επαίνεσε την Del Rey για την ικανότητά της να συνδυάζει «τους ψυχικούς, κλασικούς, διαχρονικούς ήχους ενός τραγουδιστή- από μια μακρινή εποχή» με στοιχεία όπως «trap beats, speaker-wobbling κομμάτια μπάσου και προφορικού λόγου επεξεργασμένα με μια αίσθηση Warholian πνεύματος».

«Τα τραγούδια διασταυρώνονται μεταξύ τους, επιστρέφοντας σε προηγούμενες σκέψεις και συναισθήματα, κάνοντάς την να νιώθεις ότι είσαι μαζί της στην καθημερινότητά της καθώς σκέφτεται για αυτά τα βαριά θέματα», έγραφε.

«Συγκεκριμένα, ο δίσκος αντιμετωπίζει τις απορίες και τις αμφιβολίες που διατρέχουν ακόμη και τις πιο μη παραδοσιακές γυναίκες καθώς ταξιδεύουν στα τριάντα τους – με αυτές που η κοινωνία σε στοιχειώνει μέχρι να βρεις απάντηση».

Το άλμπουμ είδε επίσης την τραγουδίστρια να δένει τον εαυτό της με τους Arctic Monkeys, Blur και Radiohead, στη λίστα με τους περισσότερους δίσκους Number One στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε άλλα νέα της Lana Del Rey, την περασμένη εβδομάδα επιβεβαιώθηκε ότι η τραγουδίστρια των «Video Games» θα είναι η τελευταία headliner για το BST Hyde Park του καλοκαιριού. Θα εμφανιστεί την τελευταία μέρα του φεστιβάλ 2023 την Κυριακή 9 Ιουλίου.

🗓️ 25 Apr 2023

Related Articles