Το Λίβερπουλ θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023

shutterstock_580372756-1-1024x683

Το διεθνές μουσικό σόου θα πραγματοποιηθεί στο Liverpool Arena, για τον μεγάλο τελικό το Σάββατο 13 Μαΐου 2023. Η Γλασκώβη και η Λίβερπουλ είχαν μειώσει στις δύο τελικές πιθανές διοργανώτριες πόλεις μετά την νίκη τους εκτός ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένων των Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ και Νιούκαστλ. Ο Γκράχαμ Νόρτον, ο οποίος φιλοξενεί την κάλυψη του BBC, αποκάλυψε την πόλη που θα φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια μιας ειδικής έκδοσης του The One Show το βράδυ της Παρασκευής.

H EBU αποκάλυψε και το επίσημο λογότυπο για τον διαγωνισμό του 2023 που περιέχει την ουκρανική σημαία μέσα σε μια καρδιά, αντικατοπτρίζοντας ότι η παράσταση πραγματοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό της χώρας. Για πρώτη φορά, οι δύο ημιτελικοί της Τρίτης 9 Μαΐου και της Πέμπτης 11 Μαΐου θα προβληθούν επίσης στο BBC One καθώς και στο iPlayer.

Η κ. Sturgeon συνεχάρη τη νικήτρια πόλη με ένα tweet, προσθέτοντας: «Αναμφίβολα θα είστε περήφανοι για τη Eurovision και την Ουκρανία».Εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου της Γλασκώβης δήλωσε: «Φυσικά, είμαστε απογοητευμένοι που δεν επιλέχθηκαν, αλλά είμαστε πολύ περήφανοι που φτάσαμε στις δύο τελευταίες πόλεις και ευχόμαστε στο Λίβερπουλ κάθε επιτυχία καθώς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη Eurovision 2023. «Η Γλασκώβη παραμένει σταθερός υποστηρικτής της Ουκρανίας και ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε τη Λίβερπουλ να κάνει μια γιορτή της ουκρανικής κουλτούρας». Το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει τη Eurovision το επόμενο έτος για λογαριασμό της Ουκρανίας, της οποίας η Kalush Orchestra κέρδισε τη διοργάνωση φέτος. Το Κίεβο κανονικά θα καλωσόριζε τον κόσμο στη σκηνή του το 2023, αλλά αυτό κρίθηκε αδύνατον λόγω της ρωσικής εισβολής.

Αποφασίστηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενούσε τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς ο Sam Ryder ήρθε δεύτερος στον διαγωνισμό. Αυτή θα είναι η ένατη φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ο υπουργός της Σκωτίας Άλιστερ Τζακ αντέδρασε λέγοντας: «Η Γλασκώβη παρουσίασε μια πραγματικά ισχυρή προσφορά και ξέρω ότι οι άνθρωποι σε όλη τη Σκωτία θα απογοητευτούν που δεν θα φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό αυτή τη φορά. «Ωστόσο, πιστεύω ότι η Λίβερπουλ θα κάνει ένα φανταστικό σόου ότι ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο θα μείνει πίσω, τιμώντας τον λαό, τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα της Ουκρανίας» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Πολιτισμού Neil Gray δήλωσε: «Παρόλο που είμαστε απογοητευμένοι που η προσπάθεια της Γλασκώβης να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2023 δεν ήταν επιτυχής, ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Λίβερπουλ να φιλοξενήσει την εκδήλωση του επόμενου έτους εκ μέρους της Ουκρανίας.

🗓️ 10 Oct 2022

Related Articles