Το 'Lift Me Up' της Rihanna ανεβαίνει στο Νο. 1 στο Adult R&B Airplay Chart

rihanna-b-e-2022-oct-billboard-1548-1

Η Rihanna παίρνει την πρώτη θέση στο Adult R&B Airplay chart του Billboard αυτή την εβδομάδα, καθώς το “Lift Me Up” μεταβαίνει από το Νο. 3 στο Νο. 1. Το συναισθηματικό βασικό σινγκλ, από το soundtrack του Black Panther: Wakanda Forever, είναι η πρώτη κορυφαία θέση της Rihanna σε αυτή τη λίστα μετά από οκτώ προηγούμενες συμμετοχές.

Το “Lift Me Up” ήταν η πρώτη επιτυχία της μεγιστάνας της μουσικής στο top-10 στο Adult R&B chart, με το προηγούμενο καλύτερό της να είναι το “Wild Thoughts” με τον DJ Khaled και τον Bryson Tiller (Νο. 13). Μετά την κυκλοφορία του στις 28 Οκτωβρίου, το “Lift Me Up” έκανε το ντεμπούτο του στα παρακάτω charts του Billboard: Hot R&B Songs, R&B Streaming Songs, R&B Digital Song Sales, Hot R&B/Hip-Hop Songs και R&B/Hip-Hop Streaming Songs.

Το “Lift Me Up”, που γράφτηκε στη μνήμη του Chadwick Boseman, ο οποίος έπαιξε αρχικά τον T’Challa/Black Panther, μπήκε στο Νο. 2 του Billboard Hot 100 chart στο τεύχος της 12ης Νοεμβρίου.

Στο Spotify, το “Lift Me Up” έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 118 εκατομμύρια ροές. Το συνοδευτικό του εικαστικό, σε σκηνοθεσία Autumn Durald Arkapaw, έχει συγκεντρώσει πάνω από 57 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Το “Lift” πηδά από το Νο. 3 μετά από μια άνοδο 24% στα έργα που το έκαναν το τραγούδι με τις περισσότερες παιχτές σε σταθμούς R&B για ενήλικες στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Luminate. Χάρη στη διψήφια βελτίωση, ο νέος πρωταθλητής κερδίζει την εβδομαδιαία διάκριση Greatest Gainer για τη μεγαλύτερη αύξηση στα παιχνίδια μεταξύ των 30 τίτλων του chart.

Η Rihanna συνέγραψε το “Lift Me Up” με τους Tems, Ludwig Göransson και Ryan Coogler.

«Αφού μίλησα με τον Ράιαν και άκουσα τη σκηνοθεσία του για την ταινία και το τραγούδι, ήθελα να γράψω κάτι που να απεικονίζει μια ζεστή αγκαλιά από όλους τους ανθρώπους που έχασα στη ζωή μου», είπε ο Τεμς.

«Προσπάθησα να φανταστώ πώς θα ήταν αν μπορούσα να τους τραγουδήσω τώρα και να εκφράσω πόσο μου λείπουν. Η Rihanna ήταν μια έμπνευση για μένα, οπότε το να την ακούω να μεταφέρει αυτό το τραγούδι είναι μεγάλη τιμή».

Το “Lift Me Up”, επίσης Νο. 1 στο ραδιόφωνο R&B αυτή την εβδομάδα, έχει προταθεί για μερικά σημαντικά βραβεία. Πρώτον, έλαβε μια υποψηφιότητα για Χρυσές Σφαίρες για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι, μια πρώτη για τη Rihanna. Η 80ή τελετή προβάλλεται στις 10 Ιανουαρίου 2023, στις 8 μ.μ. ET στο NBC.

Την περασμένη εβδομάδα, το “Lift Me Up” έλαβε το βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού στα 28α Ετήσια Βραβεία Επιλογής Κριτικών. Η εκπομπή, με παρουσιάστρια την ηθοποιό και κωμικό Chelsea Handler, προβάλλεται την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, στις 7 μ.μ. ET στο CW.

🗓️ 23 Dec 2022

Related Articles