Το «La Bachata» του Manuel Turizo ανέβηκε στο Νο. 1 στο Latin Airplay Chart

manuel-turizo-press-photo-La-Industria-INC-billboard-pro-1260

Ο Manuel Turizo κατέχει το πέμπτο Νο. 1 στο chart του Latin Airplay του Billboard, καθώς το “La Bachata” προχωρήσει στην κορυφή από το Νο. 4 και οδηγεί στην κατάταξη στις 29 Οκτωβρίου. Το κομμάτι σημειώνει ταυτόχρονα και την θέση του No.1 στο Latin Airplay Billborad για έκτη συνεχή εβδομάδα.

Ο 22χρονος Κολομβιανός τραγουδιστής της reggaeton και της λατινής μουσικής κατέκτησε επίσης και το δεύτερο Νο. 1 του στο Tropical Airplay chart του Billboard – και πρώτο ως βασικός καλλιτέχνης – με το “La Bachata”, το οποίο ανεβαίνει από το Νο. 4 και οδηγεί στην κατάταξη της 6ης Αυγούστου.

Το «La Bachata» στέλνει το «Soy Yo» των Don Omar, Wisin και Gente de Zona στο Νο. 3 μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες στη σύνοδο κορυφής. Το «La Bachata», που κυκλοφόρησε στις 26 Μαΐου μέσω της La Industria/Sony Music Latin, συγκέντρωσε 5,6 εκατομμύρια εμφανίσεις κοινού στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιούλιο.

Ο νέος τραγουδιστής είναι άλλο ένα επίτευγμα για την αποτύπωση της La Industria, η οποία διεκδικεί το πρώτο της Νο. 1 στο Tropical Airplay ανάμεσα σε τέσσερις τίτλους, που χρονολογείται από την πρώτη της θέση το 2015 με το Νο. 17 υψηλό «Travesuras» του Nicky Jam. Έκτοτε, η δισκογραφική έχει τοποθετήσει άλλα δύο κορυφαία top 10, όπως το “El Perdón του Nicky Jam: ” με τον Enrique Iglesias (Νο. 5, 2015) και το “Hasta El Amanecer” (Νο. 6, 2016).

Με την κίνηση 4-1 του single, ο Turizo γλιστρά στην κορυφή για δεύτερη φορά. Προηγουμένως πέρασε χρόνο στη σύνοδο κορυφής ως εμφανιζόμενος ηθοποιός στο “Déjala Que Vuelva” του Piso 21, το οποίο κυριάρχησε για δύο εβδομάδες το 2018, προτού το Tropical Airplay αλλάξει από σταθμού σε τσαρτ αυστηρά με βάση το είδος.

Το “La Bachata” είναι το τρίτο κομμάτι bachata από έναν μη παραδοσιακό τροπικό καλλιτέχνη που κυβερνά το Tropical Airplay το 2022, μετά το “La Fama” της Rosalía, με το The Weeknd και το “Te Espero” των Prince Royce και Maria Becerra ήταν στην κορυφή της λίστας για δύο εβδομάδες. Συνολικά, τέσσερα τραγούδια bachata έχουν φτάσει στο Νο. 1 φέτος: ο Romeo Santos εντάσσεται στο γκρουπ με το πρωταθλητή 10 εβδομάδων “Sus Huellas”.

🗓️ 26 Oct 2022

Related Articles