Το «GLU» του Usher φτάνει στο Νο. 1 του Adult R&B Airplay Chart

Ο σούπερ σταρ της R&B Usher κέρδισε το έβδομο Νο. 1 του στο Adult R&B Airplay chart του Billboard, καθώς το «GLU» ξεπερνά την πρώτη θέση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 24ης Ιουνίου. Είναι το τρίτο συνεχόμενο κορυφαίο τραγούδι του Usher μετά το «Don’t Waste My Time» με την Ella Mai και το «Bad Habits» το 2020.

Το «GLU» , σε συμπαραγωγή των Lil Jon, Sean Garrett και The Avila Brothers, μετακινείται επίσης από το Νο. 2 στο Νο. 1 στο ραδιόφωνο R&B. Η πρώτη είσοδος στην καριέρα του Usher στο Adult R&B Airplay chart ήταν το 1994, με το “Can U Get With It” από το ομώνυμο άλμπουμ του. Κορυφώθηκε στο Νο. 24.

Έκανε δύο ακόμη εμφανίσεις στα chart τη δεκαετία του ’90 πριν πετύχει την πρώτη του Νο. 1 επιτυχία μια δεκαετία αργότερα με το «Here I Stand». Το τραγούδι παραγωγής Dre & Vidal κατείχε την πρώτη θέση για επτά εβδομάδες.

Οι επτά κορυφαίοι στα charts του Usher στο Adult R&B Airplay chart περιλαμβάνουν:

«Here I Stand», επτά εβδομάδες στο Νο. 1, που ξεκινά στις 6 Δεκεμβρίου 2008 (Here I Stand)

«There Goes My Baby», μια εβδομάδα στο Νο. 1, που ξεκινά στις 31 Ιουλίου 2010 (Raymond v Raymond)

“Papers”, τρεις εβδομάδες στο Νο. 1, που αρχίζει στις 2 Ιανουαρίου 2010 (Raymond v Raymond)

«Climax», μια εβδομάδα στο Νο. 1, που ξεκινά στις 7 Ιουλίου 2012 (Looking 4 Myself)

“Don’t Waste My Time” με την Ella Mai, δύο εβδομάδες στο Νο. 1, από τις 13 Ιουνίου 2020 (Standalone Single)

«Bad Habits», μια εβδομάδα στο Νο. 1, που ξεκινά στις 5 Δεκεμβρίου 2020 (Standalone Single)

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Usher έχει σημειώσει αρκετές κορυφαίες 10 επιτυχίες κατά τη διάρκεια άλλων κύκλων άλμπουμ του, όπως το 8701, το Confessions και το Hard II Love. Το “U Got It Bad” από το 8701 έφτασε στο Νο. 4, ενώ το “Burn” από το Confessions και το “Missin U” από το άλμπουμ του 2016 έφτασαν και τα δύο στο Νο. 4 και στο Νο. 7, αντίστοιχα.

Επιπλέον, η ανεξάρτητη εταιρεία gamma, με επικεφαλής τον εκτελεστικό Larry Jackson, πέτυχε το πρώτο του τραγούδι χάρη στην επιτυχία του «GLU». Ο Usher έγινε πρόσφατα μέλος της εταιρείας. Το επερχόμενο ένατο στούντιο άλμπουμ των Usher περιλαμβάνει το «GLU» ως το βασικό του σινγκλ. Σε μια συνέντευξη στο Rated R&B, ο Garrett μίλησε για την έμπνευση πίσω από το banger κομμάτι.

«Ένιωσα ότι η ιδέα έπρεπε να είναι εξαιρετικά μοναδική. Έπρεπε να ειπωθεί με έναν τρόπο που ξεπερνούσε λίγο τη γραμμή, αλλά συναντούσε όπου όλοι μπορούν να το απολαύσουν. Και κάπως να επιστρέψουμε στο να κάνουμε μια γυναίκα να νιώθει καλά, αυτό κάνει ο Usher», είπε ο Garrett στο Rated R&B σε συνέντευξή του τον Απρίλιο.

«Τρελαίνεται με τα φωνητικά και είναι πραγματικά αυτό που είναι η μουσική R&B. Πήραμε κάθε κομμάτι του τραγουδιού και αφιερώσαμε τον χρόνο μας για να το συνθέσουμε σωστά για να βεβαιωθούμε ότι αισθανόταν καταπληκτικό και ήταν μια εξύψωση αυτού που συνέβαινε η R&B τον τελευταίο καιρό. Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι αυτό θα ήταν κάτι που θα άρεσε σε όλους».

Το επόμενο άλμπουμ του Usher θα είναι η πρώτη του κυκλοφορία στο στούντιο μετά το Hard II Love του 2016 και η πρώτη του συλλογή μουσικής μετά το A, το κοινό του έργο του 2018 με τον παραγωγό Zaytoven από την Ατλάντα.

Ο Usher έχει κλείσει ημερομηνίες συναυλιών μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων παραστάσεων που αποτελούν μέρος της κατοικίας του στο Λας Βέγκας και στο Rendez-Vous A Paris.

🗓️ 23 Jun 2023

Related Articles