Το «Francesca» του Hozier γίνεται το δεύτερο κατ' ευθείαν Νο. 1 του Adult Alternative Airplay

Ο Hozier κατακτά δύο συνεχόμενα νούμερα 1 στο Adult Alternative Airplay chart του Billboard για πρώτη φορά με το “Francesca”, το οποίο ανεβαίνει στην πρώτη θέση στον απολογισμό με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου.

Το τραγούδι ακολουθεί τη βασιλεία δύο εβδομάδων του “Eat Your Young” τον Μάιο. Είναι το τέταρτο Νο. 1 του Hozier στο σύνολο, μετά το «Take Me to Church» (Αύγουστος 2014) και το «Nina Cried Power», με τη συμμετοχή του Mavis Staples (Οκτώβριος 2018).

Ταυτόχρονα, το “Francesca” κατατάσσεται στο Νο. 25, αφού ανέβηκε στο Νο. 23, στο τσαρτ Rock & Alternative Airplay με βάση το κοινό με 1,5 εκατομμύριο θεατές, με άνοδο 7%, 8-14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Luminate. Το “Eat Your Young”, έφτασε στο Νο. 7 τον Ιούνιο. Το καλύτερο συνολικά του Hozier, “Take Me to Church”, έφτασε στο Νο. 3.

Στην πιο πρόσφατα δημοσιευμένη, πολυμετρική έρευνα Hot Rock & Alternative Songs, το “Francesca” εμφανίστηκε στο Νο. 45, αφού έφτασε στο Νο. 22 νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Εκτός από τη ραδιοφωνική εκπομπή του, το τραγούδι κέρδισε 1,1 εκατομμύρια επίσημες ροές στις ΗΠΑ την εβδομάδα παρακολούθησης 1-7 Σεπτεμβρίου.

Το “Francesca” είναι το δεύτερο σινγκλ από το Unreal Unearth, το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Hozier. Έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 1 της βαθμολογίας Top Rock & Alternative Albums με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου και έχει κερδίσει 168.000 ισοδύναμα άλμπουμ μέχρι σήμερα.

Ο Hozier βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο δρόμο, με εμφανίσεις προγραμματισμένες μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. «Είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι τη δουλειά ζωντανά με μια βάση θαυμαστών που είναι μαζί μου τώρα εδώ και 10 χρόνια», είπε πρόσφατα στο Billboard. «Έχουμε φέρει αυτό το δολοφονικό συγκρότημα εννέα μελών σε αυτά τα μικροσκοπικά δωμάτια. Είναι ένα συγκρότημα που πρέπει πραγματικά να είναι σε μεγαλύτερες σκηνές. Ήταν δύσκολο σε αυτές τις εκπομπές κλαμπ όπου υπάρχουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε αυτές τις πόλεις και η ροή του σετ.»

Όλα τα chart Billboard με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου θα ενημερωθούν στο Billboard.com την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου.

🗓️ 18 Sep 2023

Related Articles