Το «El Merengue» του Marshmello, με τον Manuel Turizo, έφτασε στο Νο. 1 του Tropical Airplay Chart

Ο Marshmello καταλαμβάνει το Νο. 1 στο Tropical Airplay chart του Billboard με το “El Merengue”, τη συνεργασία του με τον Manuel Turizo. Ο Marshmello σκαρφαλώνει 2-1 στο chart με ημερομηνία 8 Απριλίου και στέλνει το “La Bachata”, ένα άλλο από τα τραγούδια του Turizo στο Νο. 2 μετά από 14 εβδομάδες στη κορυφή.

Ο Turizo γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης που αντικαθιστά τον εαυτό του στο Νο. 1 από τότε που ο Marc Anthony πέτυχε το κατόρθωμα καθώς το “Un Amor Eterno” εκθρόνισε το “De Vuelta Pa La Vuelta”, με τον Daddy Yankee, τον Μάρτιο του 2021.

Ο DJ και παραγωγός του EDM Marshmello εξασφάλισε την πρώτη του είσοδο σε οποιοδήποτε Latin chart όταν το “El Merengue” έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 4 στην κατάταξη με ημερομηνία 18 Μαρτίου. Τώρα, σκοράρει τον πρώτο του ηγέτη καθώς το τραγούδι ανεβαίνει με αύξηση 6% στις εντυπώσεις κοινού, στα 7,5 εκατομμύρια, που κέρδισε στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με το Luminate.

Το “El Merengue” είναι το δεύτερο τραγούδι από το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Turizo, το 2000, στο κορυφαίο Tropical Airplay. Το άλμπουμ έκανε το ντεμπούτο του και έφτασε στο Νο. 11 στα Top Latin Albums (τσαρτ με ημερομηνία 1 Απριλίου) και του χάρισε το τρίτο του top 10 στα Latin Rhythm Albums.

Όπως αναφέρθηκε, το “La Bachata” ανέβηκε στο Νο. 1 στη 10η εβδομάδα του όπου παρέμεινε για 14 μη συνεχόμενες εβδομάδες. Ο Κολομβιανός παίρνει το τρίτο του συνεχόμενο Νο. 1 ανάμεσα σε τρεις εμφανίσεις στην καριέρα του. Η πρώτη του φορά έφτασε μέσω της επιλεγμένης σειράς του στο “Déjala Que Vuelva” του Piso 21, το οποίο ήταν στην κορυφή του chart για δύο εβδομάδες το 2018.Το “El Merengue” κάνει άλμα 25-24 στο πολυμετρικό τσαρτ Hot Latin Songs με κέρδος 5% στις ροές. Το κομμάτι κατέγραψε 3 εκατομμύρια επίσημες ροές στις ΗΠΑ.

🗓️ 07 Apr 2023

Related Articles