Το «Diamond Dogs» του David Bowie γιορτάζει την 50η επέτειό του με μια ειδική επανέκδοση

Σε μια γιορτή της μουσικής ιστορίας και της καινοτομίας, το σημαντικό άλμπουμ του 1974 του David Bowie «Diamond Dogs» είναι έτοιμο να κάνει μια θριαμβευτική επιστροφή, εορτάζοντας την 50η επέτειό του με μεγάλο στυλ.

Αρχικά κυκλοφόρησε στις 24 Μαΐου 1974, το «Diamond Dogs» σηματοδότησε μια κομβική στιγμή στη λαμπρή καριέρα του Bowie, επιδεικνύοντας την απαράμιλλη ικανότητά του να υπερβαίνει τα είδη και να ξεπερνά τα καλλιτεχνικά όρια. Τώρα, μισό αιώνα αργότερα, αυτό το εμβληματικό άλμπουμ πρόκειται να συναρπάσει το κοινό για άλλη μια φορά με μια περιορισμένη επανέκδοση.

Κατασκευασμένο με σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, η επανέκδοση θα είναι διαθέσιμη σε δύο ξεχωριστές μορφές: ένα mastered LP μισής ταχύτητας και ένα LP με δίσκο εικόνας, και τα δύο συμπιεσμένα από το ίδιο master. Προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου 2024, μέσω του Parlophone, αυτές οι εκδόσεις υπόσχονται να προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία ακρόασης που αποτίει φόρο τιμής στη διαρκή κληρονομιά του Bowie.

Το «Diamond Dogs» προέκυψε από μια περίοδο δημιουργικής εξερεύνησης για τον Bowie, κατά την οποία αναζήτησε έμπνευση από πηγές τόσο διαφορετικές όπως το «Nineteen Eighty Four» του George Orwell και τα γραπτά του William S. Burroughs. Ξεχωρίζοντας από τον glam rock ήχο των προηγούμενων άλμπουμ του, όπως τα «Ziggy Stardust» και «Aladdin Sane», ο Bowie μπήκε σε νέα ηχητικά εδάφη, αγκαλιάζοντας στοιχεία soul και funk που αργότερα θα καθόριζαν την αναγνωρισμένη κυκλοφορία του 1975, «Young Americans».

Το εξώφυλλο του άλμπουμ, με τον Bowie ως ένα εντυπωσιακό υβρίδιο ανθρώπου και σκύλου, παραμένει ένα εμβληματικό σύμβολο του καλλιτεχνικού του οράματος. Ζωγραφισμένη από τον Βέλγο καλλιτέχνη Guy Peellaert, βασισμένη σε φωτογραφίες του διάσημου φωτογράφου Terry O’Neill, οι εικόνες ενσωματώνουν τέλεια τα θέματα του άλμπουμ της δυστοπικής εικόνας και της κοινωνικής παρακμής.

Προσθέτοντας τον ενθουσιασμό της επανέκδοσης του «Diamond Dogs» για την 50ή επέτειο, οι θαυμαστές μπορούν επίσης να ανυπομονούν για μια ειδική κυκλοφορία της Record Store Day. Με τίτλο «Waiting In The Sky (Before The Starman Came To Earth),» αυτή η συλλογή ηχογραφήσεων από τα Trident Studios το 1971 προσφέρει μια μοναδική ματιά στη δημιουργική διαδικασία πίσω από το θρυλικό άλμπουμ του Bowie του 1972.

Για τους ήχους και τους λάτρεις της μουσικής, η τεχνική δεξιοτεχνία πίσω από την επανέκδοση είναι εξίσου εντυπωσιακή. Η κύρια μονάδα μισής ταχύτητας κόπηκε σχολαστικά σε έναν εξατομικευμένο τόρνο Neumann VMS80, χρησιμοποιώντας πλήρως ανανεωμένα ηλεκτρονικά και αποκατεστημένα κύρια στοιχεία των αρχικών ταινιών στα 192 kHz. Ο mastering engineer John Webber, που εργαζόταν στα AIR Studios, διατήρησε με κόπο την ακεραιότητα των ηχογραφήσεων, διασφαλίζοντας μια πιστή αναπαραγωγή του διαχρονικού ήχου του Bowie.

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας, οι προσδοκίες αυξάνονται για την άφιξη της 50ης επετειακής επανέκδοσης του «Diamond Dogs», που υπόσχεται ένα νοσταλγικό ταξίδι στη μουσική εξέλιξη του Bowie και επιβεβαιώνοντας την κατάστασή του ως αληθινό σύμβολο καινοτομίας και δημιουργικότητας.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

SIDE ONE

Future Legend

Diamond Dogs

Sweet Thing

Candidate

Sweet Thing (Reprise)

Rebel Rebel

SIDE TWO

Rock ’n’ Roll With Me

We Are The Dead

1984

Big Brother

Chant Of The Ever Circling Skeletal Family

🗓️ 16 Feb 2024

Related Articles