Το "Calm Down" των Rema και Selena Gomez σημειώνει το ιστορικό Νο. 1 στο Pop Airplay Chart

rema-selena-gomez-cr-courtesy-of-rema-2022-billboard-1548

Το “Calm Down” του Rema και της Selena Gomez ανεβαίνει στο Νο. 1 του Billboard’s Pop Airplay chart (με ημερομηνία 13 Μαΐου).

Το τραγούδι, που κυκλοφόρησε στις Jonzing World/Mavin/SMG Music/Virgin/Interscope Records, σηματοδοτεί τον πρώτο ηγέτη του Rema στη λίστα. Η Γκόμεζ προσθέτει το τέταρτο Νο. 1 της Pop Airplay, μετά από τρία, διαδοχικά, το 2015-16: «Hands to Myself» (για μία εβδομάδα τον Απρίλιο του 2016), «Same Old Love» (δύο εβδομάδες, Ιανουάριος 2016) και «Good For You», με τη συμμετοχή του A$AP Rocky (δύο, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2015). Το “Calm Down” διεκδικεί μια δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή του τσαρτ Rhythmic Airplay, αφού έγινε το πρώτο Νο. 1 κάθε καλλιτέχνη. Επίσης, πηδά 24-16 στο Adult Pop Airplay και ανεβαίνει 35-34 στο Mainstream R&B/Hip-Hop Airplay.

Ο Rema, από τη Νιγηρία, κυκλοφόρησε την αρχική έκδοση του “Calm Down” τον Φεβρουάριο του 2022 ως single από το ντεμπούτο σόλο LP του, Rave & Roses. Το remix του με τον Gomez έφτασε τον περασμένο Αύγουστο και το επίσημο βίντεο αυτής της έκδοσης έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο.

Το “Calm Down” βρίσκεται στην κορυφή του τσαρτ Billboard U.S. Afrobeats Songs για 35 εβδομάδες (μέσω της έρευνας της 6ης Μαΐου), ο μεγαλύτερος κανόνας από τότε που ξεκίνησε η κατάταξη πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, σε συνεργασία με το μουσικό φεστιβάλ και την παγκόσμια επωνυμία Afro Nation. Γίνεται το πρώτο τραγούδι που έχει οδηγήσει και στις δύο λίστες.

Billboard U.S. Afrobeats Songs No. 1s – Pop Airplay Peaks:

“Calm Down”, Rema & Selena Gomez – Νο. 1 (μία εβδομάδα, μέχρι σήμερα)

«Love Nwantiti (Ah Ah Ah),» CKay – Νο. 20

«Essence», κατόρθωμα Wizkid. Justin Bieber & Tems – Νο. 21

«Peru», Fireboy DML & Ed Sheeran – Νο. 22

Το “Last Last”, Burna Boy – δεν μπήκε στο chart

Το “Free Mind”, Tems – δεν καταγράφηκε

«Νομίζω ότι η μαγεία πίσω από αυτό το κομμάτι βρίσκεται στον συνδυασμό του φρέσκου ήχου Afrobeat, σε συνδυασμό με την οικειότητα της Selena Gomez», λέει ο Matt Mony, διευθυντής προγράμματος του ρεπόρτερ του Pop Airplay WYOY Jackson, Miss., ο οποίος έχει παίξει το «Calm Down» περισσότερες από 1.100 φορές, που χρονολογείται από την πρώτη του περιστροφή τον Αύγουστο του 2022, σύμφωνα με το Mediabase, το οποίο παρέχει δεδομένα του Luminate για τα airplay charts του Billboard. «Νομίζω ότι με τη στρατηγική να φέρεις μια γνώριμη φωνή σε έναν άγνωστο ήχο, δίσκοι σαν αυτόν έχουν τεράστιες δυνατότητες να προσεγγίσουν ένα εντελώς νέο κοινό».

🗓️ 09 May 2023

Related Articles