Το «Californication» των Red Hot Chili Peppers ξεπέρασε ένα δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube

09 Dec 2022
Red Hot Chili Peppers

Όλοι ήταν εκεί και δεν εννοούμε για διακοπές: το μουσικό βίντεο των Red Hot Chili Peppers για το “Californication” έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube. Είναι το πρώτο βίντεο του RHCP με δισεκατομμύρια ροές, όπως αναφέρει το Variety, με μέσο όρο πάνω από 290.000 προβολές την ημέρα το 2022.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε το 2000 και δημοσιεύτηκε στο YouTube το 2009, σκηνοθέτησε ο Jonathan Dayton και η Valerie Faris. Πρωταγωνιστούν τα μέλη του συγκροτήματος χωρίς πουκάμισο, Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith και John Frusciante, τόσο στην πραγματική ζωή όσο και ως ψηφιακά, τα avatar του Tony Hawk’s Pro Skater.

Ως το τέταρτο σινγκλ από το Californication του 1999, το ομώνυμο κομμάτι έφτασε στο πολύ ωραίο Νο. 69 στο Billboard Hot 100 chart και έφτασε στο Νο. 1 για Mainstream Rock Tracks και Modern Rock Tracks στις ΗΠΑ. Αλλά παρόλο που δεν έφτασε στα ύψη των μεγαλύτερων επιτυχιών τους, «Under the Bridge», «Scar Tissue», «Otherside» και «Dani California», το «Californication» έχει γίνει μακράν το πιο δημοφιλές τους βίντεο. Στη δεύτερη θέση, το “Otherside” έχει πάνω από 600 εκατομμύρια προβολές, ενώ το “Scar Tissue” και το κομμάτι του The Getaway “Dark Necessities” είναι και τα δύο πάνω από 400 εκατομμύρια.

Το ορόσημο των δισεκατομμυρίων προβολών έρχεται λίγες μόλις ημέρες αφότου οι Red Hot Chili Peppers ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες περιοδείας του 2023 με τους Strokes, Iggy Pop, The Mars Volta, St. Vincent, The Roots, Thundercat και King Princess.

Related Articles