Taylor Swift: Έρευνα για το φιάσκο της Ticketmaster με την προπώληση εισιτηρίων της περιοδείας της

Taylor-Swift-Reputation-Stadium-Tour-1068x558-1

Η Ticketmaster ακύρωσε την πώληση εισιτηρίων για την επερχόμενη περιοδεία της Taylor Swift, αφού ο ιστότοπός της κατακλύστηκε από τεράστια ζήτηση, προκαλώντας οργή στους θαυμαστές.

Ο μεγαλύτερος ιστότοπος έκδοσης εισιτηρίων στον κόσμο, ο οποίος ανήκει στον κολοσσό συναυλιών Live Nation, είπε ότι μια πώληση που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή ακυρώθηκε λόγω “εξαιρετικά υψηλών απαιτήσεων στα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων και ανεπαρκούς υπολειπόμενου αποθέματος εισιτηρίων για την κάλυψη αυτής της ζήτησης”.

Την περασμένη Τρίτη η  Ticketmaster δήλωσε ότι η «άνευ προηγουμένου ζήτηση» προκάλεσε προβλήματα στις υπηρεσίες της, καθώς οι θαυμαστές της Taylor Swift συνέρρεαν στην ιστοσελίδα της για να αποκτήσουν πρόσβαση στην προπώληση εισιτηρίων της περιοδείας «The Eras Tour».

Σε μία ενημέρωσή της στο Twitter, η εταιρεία πώλησης εισιτηρίων ανέφερε ότι είχαν συνδεθεί ταυτόχρονα εκατομμύρια άτομα και ζήτησε από τους θαυμαστές που βρίσκονταν ήδη σε εικονικές ουρές να κάνουν «υπομονή» καθώς οι πωλήσεις διεκπεραιώνονται.

Ο γενικός εισαγγελέας του Τενεσί, Jonathan Skrmetti, δήλωσε ότι ανησυχεί για τις καταγγελίες των καταναλωτών σχετικά με την προπώληση των εισιτηρίων της περιοδεία «The Eras Tour» της Taylor Swift από την Ticketmaster.

Η προσπάθεια να βγάλουν εισιτήρια για την περιοδεία του Swift Eras, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Μάρτιο, έχει γίνει δονκιχωτικός στόχος για πολλούς ανθρώπους, εξοργίζοντας τους θαυμαστές που δεν μπόρεσαν να αγοράσουν εισιτήρια.

Σε μία συνέντευξη Τύπου μέσω βίντεο που παραχώρησε την Τετάρτη, ο Skrmetti δήλωσε ότι ξεκινάει έρευνα για την προστασία των καταναλωτών και την καταπολέμηση των μονοπωλίων σχετικά με την Ticketmaster, αφού το γραφείο του έλαβε πολυάριθμες καταγγελίες μετά την πανωλεθρία της έναρξης της προπώλησης την περασμένη Τρίτη. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες για παραβάσεις, αλλά πρόσθεσε ότι είναι δουλειά του να διερευνά τις καταγγελίες των καταναλωτών.

«Εάν πρόκειται για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των καταναλωτών και μπορούμε να βρούμε ακριβώς πού βρίσκονται τα προβλήματα, μπορούμε να εκδώσουμε δικαστική εντολή που θα αναγκάσει την εταιρεία να κάνει κάτι καλύτερο. Αυτό διασφαλίζει ότι τα προβλήματα που συνέβησαν χθες δεν θα ξανασυμβούν», δήλωσε ο Skrmetti.

«Εάν δεν πρόκειται για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των καταναλωτών, αλλά παραβιάζεται ο αντιμονοπωλιακός νόμος, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών που είναι διαθέσιμες», πρόσθεσε.

Η αγορά εισιτηρίων για δημοφιλείς συναυλίες γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, τουλάχιστον εν μέρει λόγω της άνοδος των «ρομπότ» — αυτοματοποιημένο λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη συλλογή εισιτηρίων, ώστε να μπορούν να μεταπωληθούν διαδικτυακά σε εξαιρετικά διογκωμένες τιμές σε ιστότοπους όπως το StubHub.

Οι πολιτικοί των ΗΠΑ όπως η Amy Klobuchar και η Alexandria Ocasio-Cortez έχουν χαρακτηρίσει το πρόβλημα ως αντιμονοπωλιακό ζήτημα. Το Live Nation αγόρασε το Ticketmaster το 2010, μια συμφωνία που συνδύαζε τον μεγαλύτερο διοργανωτή συναυλιών με τον κυρίαρχο ιστότοπο έκδοσης εισιτηρίων, εγείροντας ανησυχίες για τη μονοπωλιακή του δύναμη στην επιχείρηση ζωντανής μουσικής.

Η Ticketmaster πριν από τέσσερα χρόνια δημιούργησε ένα σύστημα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος μέσω ενός προγράμματος που στοχεύει στην εξάλειψη πραγματικών ανθρώπων από τα bots. Αλλά ακόμη και αυτή η τεχνολογία «Επαληθευμένος θαυμαστής» λύγισε αυτή την εβδομάδα καθώς οι θαυμαστές έμειναν σε εικονικές ουρές πολλών ωρών και πολλοί δεν μπορούσαν να αγοράσουν εισιτήρια.

Ο Skrmetti δήλωσε επίσης, ότι στο πλαίσιο της έρευνάς του θα περιλαμβάνεται η εξέταση όσων υποσχέθηκε η Ticketmaster στους καταναλωτές και κατά πόσον η εταιρεία τήρησε την υπόσχεσή της. Θέλει να εξετάσει τις καταγγελίες σχετικά με τη φερόμενη «σοβαρή έλλειψη υποστήριξης των καταναλωτών» από την Ticketmaster κατά τη διάρκεια της προπώλησης των εισιτηρίων της περιοδείας της Taylor Swift.

🗓️ 18 Nov 2022

Related Articles