Σπάνιος δίσκος των Beatles που βρέθηκε σε φιλανθρωπικό κατάστημα πωλείται για 4.000 λίρες

Untitled-1-8

Ένας σπάνιος δίσκος των Beatles που βρέθηκε σε φιλανθρωπικό κατάστημα του Λονδίνου τέθηκε σε δημοπρασία για περισσότερες από 4.200 λίρες.

Η υπεύθυνη καταστήματος Jaime-Marie Madden, η οποία εργάζεται σε ένα φιλανθρωπικό κατάστημα Cancer Research UK στο Enfield, στο βόρειο Λονδίνο, βρήκε τον δίσκο, ο οποίος αρχικά νόμιζε ότι αξίζει μερικές εκατοντάδες λίρες.

Στην πραγματικότητα ήταν ένα πρώτο πάτημα από τους αρχικούς μάστερ του πρώτου στούντιο άλμπουμ Please Please Me το οποίο το οποίο κυκλοφόρησε το 1963 και πουλήθηκε στο eBay για £4.211,89.

Το εύρημα υποβλήθηκε σε επεξεργασία από μια ειδική ομάδα διαδικτυακών συναλλαγών για την Έρευνα για τον Καρκίνο και καταχωρήθηκε με αρχική τιμή £1.499,99.

Η κυρία Madden είπε: «Ο δίσκος ήταν σε καλή κατάσταση, με λίγα μόνο σημάδια, αλλά το μανίκι ήταν αρκετά κατεστραμμένο και φθαρμένο, με ένα κόψιμο στη βάση, μερικές γρατσουνιές, σημάδια, και λεκέδες. «Είμαστε εκπαιδευμένοι να εντοπίζουμε δωρεές που μπορούν να συγκεντρώσουν περισσότερα χρήματα για την έρευνα για τον καρκίνο που σώζει ζωές, οπότε αφού έβγαλα μερικές φωτογραφίες και έψαξα το δίσκο στο Google, ήξερα ότι είχαμε κάτι ξεχωριστό».

Ο ειδικός στην αποτίμηση δίσκων Mike Kuklenko είπε ότι ο δίσκος ήταν ένας «απίστευτα σπάνιος» δίσκος. «Έχω δει μερικές ιστορίες όπως αυτή στην εποχή μου ως επαγγελματίας εκτιμητής βινυλίου.

«Οι άνθρωποι μοιράστηκαν τις παλιές τους συλλογές, πιστεύοντας ότι θα μαζέψουν μερικές λίρες, και είχα την τύχη να είμαι αυτός που τους εκπλήσσει που έχουν ένα ή δύο στολίδι αξίας εκατοντάδων ή και χιλιάδων λιρών».

🗓️ 25 Apr 2024

Related Articles