Shakira: Είναι η πρώτη «Λατίνα Γυναίκα της Χρονιάς» του Billboard

Η παγκόσμια σούπερ σταρ Shakira θα τιμηθεί ως η «Λατίνα Γυναίκα της Χρονιάς» του Billboard στο πρώτο γκαλά Mujeres Latinas en la Música ή Latin Women in Music. Το δίωρο μουσικό σπέσιαλ, με οικοδεσπότες τις Ivy Queen και Jacqueline Bracamontes θα τιμήσει τις λατίνες γυναίκες στη μουσική.

Tο πρώτο στο είδος του για τη λάτιν μουσική, το Mujeres Latinas en la Música τιμά τις Λατίνες καλλιτέχνες, στελέχη και γυναίκες δημιουργούς που εργάζονται για θετική αλλαγή, ένταξη και ισότητα των φύλων στη μουσική βιομηχανία. Οι σούπερ σταρ Ana Gabriel, Emilia, Evaluna, Goyo και Thalia θα λάβουν επίσης ειδικά βραβεία στην εναρκτήρια εκδήλωση που θα παρουσιάσει το Billboard με την Telemundo.

Η τιμή της Shakira έρχεται στον απόηχο μιας εξαιρετικής χρονιάς που είδε τον σούπερ σταρ να σπάει ρεκόρ με το μεγαλύτερο ντεμπούτο στην ισπανική γλώσσα του 2022 (“Monotonía” με τον Ozuna). Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2023, το “Shakira: BZRP Music Sessions #53” έκανε το ντεμπούτο της στο Νο. 9 του Billboard’s Hot 100 chart, καθιστώντας την, την πρώτη γυναίκα που έφτασε στο top 10 του chart με ένα τραγούδι στα ισπανικά. Το “Sessions” έγραψε επίσης ιστορία ως το λατινικό κομμάτι με τις περισσότερες ροές σε 24 ώρες στην ιστορία του Spotify και το λατινικό κομμάτι με τις περισσότερες προβολές στο YouTube μέσα σε 24 ώρες με περισσότερες από 63 εκατομμύρια προβολές και κατέρριψε 14 παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες.

«Η Shakira είναι η απόλυτη γυναίκα στη μουσική. Χάρη σε αυτήν, οι Λατίνες σε όλο τον κόσμο έχουν την εξουσία να γράφουν και να ερμηνεύουν βαθιά προσωπική μουσική. Δημιούργησε ένα κίνημα μόνη της, και συνεχίζει να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ σήμερα, με χάρη, μια βαθιά παράδοση να δίνει πίσω και τεράστιο ταλέντο. Είναι ο ορισμός της Γυναίκας στη Μουσική», δήλωσε η Leila Cobo, διευθύντρια περιεχομένου του Billboard για Latin/Español.

«Η Shakira υπήρξε καθοριστική στη διαμόρφωση του ζωντανού και ποικίλου τοπίου της λάτιν μουσικής και της μουσικής γενικότερα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της. Το πάθος, το ταλέντο και η δημιουργικότητά της έσπασαν φραγμούς και ενίσχυσαν τις γενιές να αγκαλιάσουν την ταυτότητά μας μέσω της μουσικής, και είμαστε απίστευτα περήφανοι που την αναγνωρίζουμε ως Γυναίκα της Χρονιάς στον κλάδο», δήλωσε η Ronald Day, πρόεδρος του τμήματος ψυχαγωγίας και στρατηγικής περιεχομένου της Telemundo.

Η Shakira έχει πουλήσει περισσότερους από 95 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστώντας την μία από τις καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών και τη λατίνα καλλιτέχνιδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Η παγκόσμια επιτυχία της ως crossover καλλιτέχνης άνοιξε τις πόρτες σε άλλους Λατίνους καλλιτέχνες να εισέλθουν στις διεθνείς αγορές. Είναι η Λατίνα καλλιτέχνιδα με τις περισσότερες προβολές και μία από τις 10 κορυφαίες καλλιτέχνες όλων των εποχών στο YouTube με πάνω από 20 δισεκατομμύρια αθροιστικές προβολές και η Λατίνα καλλιτέχνιδα με τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών στο Spotify.

Εκτός από τις διακρίσεις της στον κλάδο, σε ηλικία 18 ετών, η Shakira δημιούργησε το Ίδρυμα Pies Descalzos, το οποίο έχει κατασκευάσει και προσαρμόσει εννέα δημόσια σχολεία στην Cartagena, στη Barranquilla, στη Guajira και στο Quibdó, με έξι σε κατασκευή. Το ίδρυμα έχει συγκεντρώσει πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή του και επηρέασε περισσότερα από 150.000 παιδιά και σχεδόν 900.000 οικογένειες.

Η εναρκτήρια εκδήλωση Latin Women in Music ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος ως επέκταση του franchise του Billboard Women in Music. Το Billboard και το Telemundo στοχεύουν να αναδείξουν περαιτέρω τη λάτιν μουσική παγκοσμίως και να γιορτάσουν τις γυναίκες που άσκησαν συγκεκριμένο αντίκτυπο στη λάτιν μουσική μέσω των καλλιτεχνικών τους επιτευγμάτων ή μέσω απτών, αξιοσημείωτων ενεργειών που έχουν φέρει μετρήσιμη αναγνώριση και ευκαιρίες στις γυναίκες, επηρεάζοντας θετικές αλλαγές στη βιομηχανία ως σύνολο.

Η Shakira θα συμμετάσχει στην προηγουμένως ανακοινωθείσα σύνθεση γυναικών που διαμορφώνουν τη μουσική βιομηχανία. Οι τιμώμενοι περιλαμβάνουν την Ana Gabriel, η οποία θα λάβει το βραβείο Living Legend. Η Emilia, η οποία θα λάβει το βραβείο Rising Star. Evaluna, η οποία θα λάβει το Βραβείο Παράδοσης και Μέλλοντος. Η Goyo, που θα λάβει το βραβείο Agent of Change, και η Thalia, που θα λάβει το Global Powerhouse Award.

🗓️ 25 Apr 2023

Related Articles