PRIMER MUSIC FESTIVAL 2023: Sky is the limit!

(γράφει ο Κυριάκος Μαραγκός)

To Primer Music Festival 2023 ανήκει στο παρελθόν!


Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου το κοινό στην Αθήνα έζησε το σημαντικότερο φεστιβαλικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής τα τελευταία χρόνια κι ο NRJ Cyprus έδωσε το παρόν!

Το Primer Music Festival, έδειξε με την παρουσία του φέτος ότι βαδίζει στα πρότυπα παραγωγής μεγάλων φεστιβάλ του πλανήτη, κι αυτό το οφείλει στην συνέπεια, στις επιλογές και πάνω από όλα στην σκληρή δουλειά ενός οράματος της ομάδας παραγωγής και του management που είχε ξεκίνημα πριν από χρόνια, εξέλιξη, παρόν και σίγουρα πολύ μέλλον!

Γνωρίζοντας το πάθος των ιδιοκτητών αλλά και του CEO του φεστιβάλ – και ειδικά μετά από αυτά που ζήσαμε το weekend που μας πέρασε – πραγματικά με βεβαιότητα… SKY IS THE LIMIT!

Πάμε να δούμε 10 εντυπωσιακά #facts!

Line Up: Oι κορυφαίοι Έλληνες DJs στις κατηγορίες του κοινού του Primer Festival ήταν εκεί, όπως και ένα άκρως εντυπωσιακό στήσιμο σε ώρες και εμφανίσεις των DJs από το εξωτερικό με απόλυτο smooth rotation στο μουσικό ύφος και στη διακύμανση της ώρας!

Super Star DJs: Οι Steve Angello & David Guetta είναι παγκόσμια μεγαθήρια και δεν έρχονται κάθε μέρα στην Ελλάδα, τόσο από πλευράς αμοιβών όσο κυρίως κι από πλευράς απαιτήσεων! Οι “λεπτομέρειες” μιας εμφάνισης στο συμβόλαιο με “μικρά” γράμματα είναι “ΜΕΓΑΛΟΣ” πονοκέφαλος και ευθύνη για τους διοργανωτές, να βγουν στην εντέλεια! Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε!

Steve Angello – Headliner Day 1:
Ο μισός σε Ελληνική υπηκοότητα παραγωγός και DJ, μάλλον θα πρέπει να ένιωσε υπέροχα στην πόλη που γεννήθηκε, αλλά και που έφυγε πολύ μικρός! Του βγήκε και εν ώρα παιξίματος, το ένιωσε και το είπε και από το μικρόφωνο, αλλά έδειξε και την καταγωγή του μέσα από story που μόνο ένας Έλληνας σηκώνει! Μπορεί να έπαιξε με λιγότερο κόσμο από ότι την 2η Primer ημέρα, αλλά το σετ και η εμφάνισή του, ήταν πραγματικά εξωπραγματική!

David Guetta – Headliner Day 1:
O τεράστιος David που στα 30+ χρόνια καριέρας του έχει κερδίσει τα πάντα κι έχει παίξει πραγματικά παντού, κάπου στο πρώτο 20λεπτο του χρόνου του set του, κάνει την αλλαγή και παίζει το remix του “LOVE DON’T LET ME GO” με 30.000 κοινού μπροστά του, να το τραγουδά acapella… Βγάζει ένα εκσταστιασμένο “wow” και αρπάζει το κινητό στα χέρια καταγράφοντας τη στιγμή και ανεβάζοντας την στα social λίγες ώρες μετά! … “Έχω πάθει πλάκα που ξέρετε τόσο καλά ένα κομμάτι 20 ετών θα πει” χορεύοντας με ενέργεια σαν έφηβος!… David θα σου δώσω εγώ απάντηση: Εδώ παίζει ένα φάουλ, από τους Playlist editors ραδιοφώνων στην Ελλάδα, που αν ανοίξεις το media inspector, θα δεις το κομμάτι σε “traffic rotation” ακόμη και σήμερα, ΝΑΙ, 20 χρόνια αργότερα! Έχουμε ευθύνη σε αυτό, όλοι οι άνθρωποι του DJing broadcasting στην Ελλάδα! Ας ξεκολλήσουμε λίγο κι ας φέρουμε νέο ήχο στη ζωή μας! Το Primer festival μετά του κοινού του, το απέδειξε!

DJ of the festival:
Κατά την γνώμη μου ο James Hype, ήταν αυτός που “παικτικά” από DJing τεχνική, έδειξε live πως γίνεται να απογειώσεις με τα skills σου ένα φεστιβαλικό κοινό! Απίστευτα ικανός, με φαντασία και επικοινωνία με το κοινό, έδειξε ότι ήρθε από το μέλλον γρήγορος σαν μια Ferrari! Βρισκόμενοι στο VIP Section μαζί με τον δικό μας star σε mix skills Agent Greg, μου παραδέχτηκε πως νιώθει δέος να τον ακούει και να τον βλέπει να κάνει τα μαγικά του! Αν ήταν να συστήσω κάτι στον James, είναι να μην εμφανιστεί ξανά σε φεστιβάλ με … σανδάλι!!!

On Stage παραγωγή!
Mε εξοπλισμό εκατομμυρίων ευρώ και απαιτήσεις σε riders από άλλο φεστιβαλικό level, το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εξωπραγματικό για “Ελληνικό” φεστιβάλ! Άρτιος συντονισμός πολλών τεχνικών ήχου & εικόνας έδωσαν πραγματικά ένα μεγάλο 10 στην επιτυχία της διοργάνωσης!

Σημαντικό τεχνικό Tip:
Το on stage τεχνικό στήσιμο για την εμφάνιση του David Guetta – εν μέσω ροής φεστιβάλ – είχε ρεκόρ υλοποίησης σε άλλα φεστιβάλ μέχρι το Primer στα 30 λεπτά! Στο Primer έγινε στα 16 λεπτά και ο manager του Guetta είχε μείνει άφωνος!

Ροή εισόδου, βραχιολάκι ηλεκτρονικής συναλλαγής, security, τουαλέτες:
Αν έχεις επισκεφτεί φεστιβάλ του εξωτερικού, στο Primer ένιωθες πως ήσουν μάλλον αλλού κι όχι στην Ελλάδα χωρίς καν διαβατήριο! Όλα λειτούργησαν ομαλά και χωρίς ζητήματα καθυστέρησης. Η καθαριότητα στον χώρο των WC και ο εξωτερικών χώρος πλυσίματος των χεριών ήταν βγαλμένα από ξενοδοχείο πολλών αστέρων!

Φεστιβαλικό κοινό:
Το Primer Festival σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού στην Ελλάδα και με την ευκαιρία της τέλεσής του εν μέσω ‘hot summer peal” για την Αθήνα, με εύστοχες διαφημιστικές καμπάνιες προ του φεστιβάλ, πέτυχε για πρώτη φορά σε ότι αφορά Ελληνικό festival project να μαζέψει χιλιάδες τουριστικού κοινού από διάφορες χώρες του πλανήτη, που βρίσκονταν στην Αθήνα το τελευταίο Σ/Κ του Αυγούστου! Μια καταπληκτική συγκυρία και σε πάρα πολύ καλή τιμή, σε σχέση με αντίστοιχα φεστιβάλ του εξωτερικού!

Outtro:
Πολύ πρόσφατα, την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε μέσω DJ Mag η λίστα των 100 καλύτερων φεστιβάλ του πλανήτη, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ PROJECT όταν στον αντίποδα, φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής από τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Κύπρο και την Αλβανία (!) είχαν σημείο αναφοράς και παρουσία στην 100στάδα!


Αν θεωρούμε τους εαυτούς μας clubbers, festival followers και φίλους της ηλεκτρονικής μουσικής, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ κι εμείς να στηρίξουμε με την υπογραφή της ηλεκτρονικής συμμετοχής μας του χρόνου το PRIMER στα καλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη!

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Primer Music Festival για την σκληρή δουλειά, ενός χρόνου για … ένα εκπληκτικό weekend! Απίστευτες πολλές εργατοώρες που δεν συγκρίνονται με τίποτα μπροστά στην ανατριχίλα της στιγμής, όταν κοιτάς με δέος τι έχεις καταφέρει από το stage!

Και του χρόνου με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και συγκινήσεις!

Kyriakos Maragos
DJ/Radio Producer
GodisaDJ.gr

🗓️ 28 Aug 2023

Related Articles