Ποιος θα εκπροσώπηση την Κύπρο στο διαγωνισμό Eurovision 2023

eurovision-cyprus

‘Ένας Αυστραλός τραγουδιστής κυπριακής καταγωγής θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision του 2023. Ο Αυστραλός Andrew Lamprou θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision στο Λίβερπουλ το Μάιο του 2023. Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Panic Records και την City Pop Records της Αυστραλίας συμφώνησαν ότι η Κύπρος  θα εκπροσωπηθεί από τον Andrew Lambrou ο οποίος εκπροσωπείτε από την Saiko Management της Νέας Υόρκης.

O Αυστραλός τραγουδιστής απέκτησε φήμη δημοσιεύοντας διάφορες διασκευές δημοφιλών τραγουδιών στο κανάλι του στο Youtube και στο λογαριασμό του στο Instagram.  Ο Andrew κατάφερε να αποκτήσει πάνω από 480.000 followers στο Instagram, και μέσω του καναλιού του στο Youtube κατάφερε να ξεπεράσει τα 2,4 εκατομμύρια προβολές με την δημοφιλές διασκευή του το Dusk Till Dawn του Zayn και της Sia.

 Ο Andrew ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική από πολύ μικρή ηλικία, αρχικά ξεκίνησε με το πιάνο και κέρδισε και το πρώτο διαγωνισμό τραγουδιού στα έξι του χρόνια. Μέσω των διάφορων active accounts του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  έλαβε πολλαπλές θετικές αντιδράσεις  μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ο Lambrou εκπροσώπησε την Κύπρο και στο 37ο διαγωνισμό τραγουδιού North Vision με το τραγούδι «Lemonade». Επίσης, έκανε και την οντισιόν του στην 7η σεζόν του X Factor Αυστραλίας.

Περισσότερες πληροφορίες του τραγουδιού για την συμμετοχή του στην Eurovision θα ανακοινωθούν αργότερα.  Την περασμένη χρονιά την Κύπρο την εκπροσώπησε η Ανδρομάχη με το τραγούδι Ela, όμως δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον διαγωνισμό.

🗓️ 18 Oct 2022

Related Articles