Οι The Beatles έφτασαν στο Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο με το «Now and then»

Οι Beatles γράφουν ιστορία, με το “Now and then” (Apple Corps) που βρίσκεται στο Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η τελευταία έκδοση των Fab Four έχει εξουσίες για τη σύνοδο κορυφής του επίσημου τσαρτ για σινγκλ του Ηνωμένου Βασιλείου, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, έχοντας ανοίξει στο Νο. 42 με βάση μόλις 10 ώρες πωλήσεων και ροών.

Ο απόλυτος ηγέτης στο μεσοβδόμαδο, όταν ξεπέρασε τους υπόλοιπους 5 κορυφαίους συνδυαστικά, το “Now and then” είναι το 18ο Νο. 1 των Beatles στο Ηνωμένο Βασίλειο, επεκτείνοντας το ρεκόρ τους ως Βρετανοί με τους περισσότερους ηγέτες. Ο Βασιλιάς, Elvis Presley, βασιλεύει στη συγκεκριμένη λίστα, με 21 Νο. 1.

Επίσης, το «Now and then» βρίσκεται στην κορυφή της εβδομαδιαίας βαθμολογίας 60 ολόκληρα χρόνια και έξι μήνες μετά το πρώτο Νο. 1 των Beatles, «From Me To You», που σηματοδοτεί το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας επιτυχίας μιας πράξης που κορυφώθηκε στο chart, το Αναφορές της εταιρείας επίσημων γραφημάτων.

Για την ιστορία, το πρώτο σινγκλ των Beatles «Love Me Do», το B-side στο «Now and Then», έφτασε στο Νο. 17 το 1962. Τα εντυπωσιακά νούμερα πίσω από το τελευταίο Νο. 1 αξίζουν μια πιο προσεκτική ματιά. Το “Now and then” συγκέντρωσε 78.200 συνδυασμένες μονάδες τσαρτ στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων 48.600 πωλήσεων (φυσικές και λήψεις) – καθιστώντας το το single με τις ταχύτερες πωλήσεις του 2023.

Οι 38.000 φυσικές πωλήσεις του είναι οι περισσότερες από ένα single σε σχεδόν μια δεκαετία. Ο τελευταίος δίσκος που ολοκληρώθηκε ήταν το “Something I Need”, του πρωταθλητή του The X Factor 2014 Ben Haenow, το οποίο σημείωσε 47.000 φυσικές πωλήσεις. Είναι το σινγκλ βινυλίου με τις περισσότερες πωλήσεις του αιώνα μέχρι στιγμής με 19.400 αντίτυπα που έχουν πουληθεί σε κερί στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι εύκολα το σινγκλ με τις περισσότερες ροές (5,03 εκατομμύρια αναπαραγωγές) και το βίντεο (2,15 εκατομμύρια αναπαραγωγές) του γκρουπ σε έναν κύκλο επτά ημερών.

Επίσης, οι Beatles είναι οι ηθοποιοί με τη μεγαλύτερη διαφορά ποτέ μεταξύ του Νο. 1 single (54 χρόνια) και το γηραιότερο συγκρότημα που έφτασε στην κορυφή του εθνικού chart single. Τα επιζώντα μέλη Ringo Starr (83) και Paul McCartney (81) είναι οι δεύτεροι και τρίτοι παλαιότεροι καλλιτέχνες, αντίστοιχα, μετά τον Sir Captain Tom Moore, ο οποίος ήταν 99 ετών όταν ο φιλανθρωπικός έρανος “You’ll Never Walk Alone” (Decca/ Universal) με τον διασκεδαστή Michael Ball και τη χορωδία του NHS Voices of Care οδήγησαν τον Απρίλιο του 2020.

«Αν υπήρχαν ποτέ αμφιβολίες ότι οι Beatles είναι το καλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών», σχολιάζει ο Martin Talbot, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Official Charts, «σίγουρα τους έχουν παραδώσει στην ιστορία αυτή την εβδομάδα».

🗓️ 14 Nov 2023

Related Articles