Οι θαυμαστές υπερασπίζονται τον Sam Smith μετά τη διαμάχη για το μουσικό video clip «I'm Not Here To Make Friends»

Sam-Smith-Im-Not-Here-To-Make-Friends-video-15623939507-1068x601-1

Το μουσικό βίντεο του Sam Smith για το νέο τους σινγκλ «I’m Not Here To Make Friends» έχει προκαλέσει διαμάχες στο διαδίκτυο.

Τα βίντεο δείχνει τον τραγουδιστή να φτάνει σε ένα επιβλητικό σπίτι με ένα ελικόπτερο πριν χορέψει με μια ποικιλία επιδεικτικών ρούχων μαζί με έναν μεγάλο θίασο χορευτών, αλλά έχει αντιμετωπίσει κριτική από ορισμένους για την προφανή σεξουαλική του φύση.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι το βίντεο είναι απόδειξη γιατί πρέπει να προστεθούν περιορισμοί ηλικίας στα μουσικά βίντεο. “Τα παιδιά 5 ετών μπορούν να το αναζητήσουν και να το παρακολουθήσουν χωρίς περιορισμούς περιεχομένου!” ένας χρήστης του Twitter παραπονέθηκε.

Ο Smith, ωστόσο, έχει υποστηριχθεί ευρέως από τους θαυμαστές τους, και άλλοι οι οποίοι υποστήριξαν ότι η κριτική που ασκείται εναντίον τους δεν είναι μόνο αδικαιολόγητη, αλλά ομοφοβική και τρανσφοβική.

«Το σεξ ήταν πάντα ένα θέμα στη σύγχρονη ποπ μουσική και τα μουσικά βίντεο συχνά το επιδεικνύουν», έγραψε ο δημοσιογράφος Όουεν Τζόουνς. «Αλλά ο Sam Smith έχει κάνει το ποινικό αδίκημα του να είναι α) queer και β) not skinny, και σε μια ολοένα και πιο αντι-LGBTQ κουλτούρα, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».

Πολλοί τόνισαν ότι το βίντεο δεν θα είχε προκαλέσει τέτοιο ηθικό πανικό, αν ήταν μια γυναίκα ποπ σταρ σε αυτό, και πολλά βίντεο από τέτοιους μουσικούς έχουν γίνει περισσότερο σεξουαλικά χωρίς κανένας να πει κουβέντα. «Εάν μια straight λευκή ποπ σταρ έκανε ό,τι έκανε ο Sam Smith, δεν θα υπήρχε πρόβλημα», είπε η ακαδημαϊκός Δρ Σάρλοτ Προύντμαν. «Απλώς δεν αρέσει στους ανθρώπους που o Sam είναι ο εαυτός του, και δεν απολογείται γι’ αυτό».

Παράλληλα, ο Aidan Moffat έγραψε: «Υπάρχουν χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, πολύ πιο σεξουαλικά ποπ βίντεο από αυτό του Sam Smith. Τα περισσότερα από αυτά θα έχουν νεαρά κορίτσια. Πρέπει να είναι κουραστικό να νιώθει τόσο μισητός όλη την ώρα. Και να είμαι τόσο τρομοκρατημένος από τη διαφορετικότητα».

Η είδηση ​​έρχεται όταν ο Smith παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει περισσότερη τρανσφοβική κακοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό,τι στο εξωτερικό. «Η ποσότητα του μίσους που λαμβάνω είναι απλώς εξαντλητική. Και είναι πραγματικά δύσκολο.

«Αυτό που οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν, με τρανς μη δυαδικά άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ότι συμβαίνει στο δρόμο. Με κακοποιούν στο δρόμο, λεκτικά, περισσότερο από ποτέ. Έτσι, αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι, νομίζω, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το «σπίτι» μου και έχω κόσμο να μου επιτίθεται αντί να με υποστηρίζει» πρόσθεσε ο Smith.

🗓️ 01 Feb 2023

Related Articles