Οι Spice Girls γιορτάζουν τα 25 χρόνια του «Stop»

spice-girls-16029408

Οι Spice Girls τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφόρησαν μία συλλεκτική έκδοση του εμβληματικού άλμπουμ τους «Spiceworld» για να γιορτάσουν την 25η επέτειό τους. Αυτόν τον μήνα συμπληρώνονται 25 χρόνια από την κυκλοφορία του single «Stop» από το άλμπουμ και οι Spice Girls γιορτάζουν την περίσταση δημοσιεύοντας μία εναλλακτική εκδοχή του μουσικού βίντεο για το τραγούδι.

Οι  Scary, Sporty, Baby, Ginger και η Posh Spice στο αρχικό βίντεο για το «Stop» βρίσκονται στον δρόμο μίας εργατικής γειτονιάς στην Ιρλανδία, όπου τραγουδούν, χορεύουν και παίζουν παιχνίδια ανάμεσα στους πολύ μπερδεμένους περιοίκους. Το βίντεο του «Stop» δείχνει την ολόκληρη τη χορογραφία του τραγουδιού και εστιάζει στα πέντε μέλη των Spice Girls.

«Ακόμα μας αρέσει να σας βλέπουμε να χορεύετε μαζί μας και για να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο, κυκλοφορήσαμε ένα νέο βίντεο που τραβήχτηκε στα αρχικά γυρίσματα πριν από 25 χρόνια», ανέφεραν οι Spice Girls. Το «Spiceworld» είναι το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 1997, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το προηγούμενο έτος το «Spice».

Το «Stop» ήταν το τρίτο single του άλμπουμ, μετά το mega hit «Spice Up Your Life» και το No. 1 στα charts «Too Much». Το «Stop» έφτασε στο Νο. 2 και διέκοψε το σερί των πρώτων θέσεων για τις Spice Girls, αλλά έλαβε τους περισσότερους επαίνους από τους κριτικούς για τη μουσική παραγωγή του, που ήταν εμπνευσμένη από την εποχή της Motown.

Ήταν ένα pop αριστούργημα της δεκαετίας του ’90 και παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ανέβει στο No. 1 των charts, έχει γίνει πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και παραμένει ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα τραγούδια του συγκροτήματος.

Τα μουσικά βίντεο αποτελούσαν πάντα μεγάλο μέρος της εικόνας των Spice Girls και αφού κινήθηκαν στον χώρο του Cyberpunk με το «Spice Up Your Life», το «Stop» επανέφερε την κλασική βρετανική εικόνα της δεκαετίας του ’90 για την οποία το συγκρότημα είναι ακόμη και σήμερα γνωστό.

🗓️ 16 Mar 2023

Related Articles