Οι NewJeans σκοράρουν το πρώτο Νο. 1 άλμπουμ στο Billboard 200 με το «Get Up»

New-Jeans-press-credit-Siyoung-Song-2023-billboard-1548

Οι NewJeans κατέκτησαν το πρώτο τους Νο. 1 και την πρώτη τους συμμετοχή στο chart άλμπουμ του Billboard 200 (με ημερομηνία 5 Αυγούστου) καθώς το 2ο EP «Get Up» κάνει το ντεμπούτο τους στην κορυφή της λίστας. Το σετ κέρδισε 126.500 ισοδύναμες μονάδες άλμπουμ στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιουλίου, σύμφωνα με το Luminate, κυρίως λόγω των πωλήσεων CD του άλμπουμ.

Το κορεάτικο κουιντέτο φέρνει μια δεύτερη γυναικεία ομάδα στο Νο. 1 του Billboard 200 σε λιγότερο από ένα χρόνο, μετά το Born Pink των BLACKPINK τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είναι τα δύο μόνο άλμπουμ από αποκλειστικά γυναικεία γκρουπ που έφτασαν στο Νο. 1 τα τελευταία 15 χρόνια. (Πριν από τους BLACKPINK, η τελευταία αποκλειστικά γυναικεία ομάδα που ηγήθηκε της βαθμολογίας ήταν η Danity Kane με το Welcome to the Dollhouse τον Απρίλιο του 2008.)

Επίσης, στο top 10 του νέου Billboard 200, το σάουντρακ της Barbie all-star βρίσκεται στο Νο. 2 – με τη μεγαλύτερη εβδομάδα, ανά μονάδες που κερδήθηκαν, για soundtrack θεατρικής ταινίας εδώ και τέσσερα χρόνια. Επιπλέον, η Greta Van Fleet διεκδικεί την τρίτη της προσπάθεια στα top 10 charts καθώς το Starcatcher ξεκινά στο Νο. 8.

Το τσαρτ Billboard 200 κατατάσσει τα πιο δημοφιλή άλμπουμ της εβδομάδας στις Η.Π.Α. με βάση την πολυμετρική κατανάλωση όπως μετράται σε ισοδύναμες μονάδες άλμπουμ, που συγκεντρώθηκαν από τη Luminate. Οι μονάδες περιλαμβάνουν πωλήσεις άλμπουμ, ισοδύναμα άλμπουμ κομματιών (TEA) και ισοδύναμα άλμπουμ ροής (SEA). Κάθε ενότητα ισούται με μια πώληση άλμπουμ ή 10 μεμονωμένα κομμάτια που πωλούνται από ένα άλμπουμ ή 3.750 με υποστήριξη διαφημίσεων ή 1.250 επίσημες ροές ήχου και βίντεο επί πληρωμή επί πληρωμή/συνδρομή που δημιουργούνται από τραγούδια από ένα άλμπουμ.

Από τις 126.500 ισοδύναμες μονάδες άλμπουμ του Get Up που κέρδισαν την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιουλίου, οι πωλήσεις άλμπουμ αποτελούνται από 101.500 (με το 99% αυτού του ποσού να προέρχεται από τις πωλήσεις CD και το 1% μέσω ψηφιακής λήψης), οι μονάδες SEA περιλαμβάνουν 24.500 (ισούται με 34,39 εκατομμύρια επίσημες ροές των έξι κομματιών του σετ) και οι μονάδες TEA περιλαμβάνουν 500.

Όπως πολλές κυκλοφορίες K-pop, η έκδοση CD του Get Up κυκλοφόρησε σε συλλεκτικά πακέτα CD (τρεις κύριες εκδόσεις, διαθέσιμες σε 14 διαφορετικές επαναλήψεις, με διαφορετικά εξώφυλλα και συσκευασίες εξατομικευμένες για τα διαφορετικά μέλη της ομάδας, και όλα με ένα σύνολο τυχαιοποιημένων επώνυμων εμπορεύματα στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων άλμπουμ φωτογραφιών, λυρικών βιβλίων και φωτογραφικών καρτών). Οι περισσότερες από τις μεταθέσεις της έκδοσης CD του άλμπουμ είδαν το περιεχόμενό τους να βρίσκεται σε μια επώνυμη τσάντα, η οποία στη συνέχεια περιείχε μέσα σε ένα κουτί. Το σετ ήταν διαθέσιμο για αγορά μόνο ως CD ή ψηφιακό άλμπουμ λήψης.

Το Get Up είναι κυρίως στην κορεατική γλώσσα, αλλά περιλαμβάνει και μερικούς αγγλικούς στίχους. Είναι το 20ο κυρίως μη αγγλόφωνο άλμπουμ που έφτασε στο Νο. 1 και το τέταρτο του 2023, μετά το 5-STAR των Stray Kids (μια εβδομάδα στο Νο. 1, chart 17 Ιουνίου), το Mañana Será Bonito του Karol G (μια εβδομάδα , 11 Μαρτίου) και TOMORROW X TOGETHER’s The Name Chapter: Temptation (μία εβδομάδα, 11 Φεβρουαρίου).

Αν και το Get Up είναι το πρώτο άλμπουμ των NewJeans που καταγράφηκε στο Billboard 200, το γκρουπ κατέγραψε τρεις συμμετοχές πριν από την κυκλοφορία του στο Billboard Hot 100 τραγουδιών με έδρα τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του κομματιού Get Up “Super Shy”, το οποίο ανεβαίνει σε ένα νέο κορυφή του Νο. 48 στο γράφημα με ημερομηνία 5 Αυγούστου.

🗓️ 04 Aug 2023

Related Articles