Οι μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες της Demi Lovato είναι πιο τολμηρές και πιο έντονες ως ροκ στο άλμπουμ «Revamped»

Με μερικούς από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά δίσκους της Demi Lovato να αναγνωρίζονται παγκοσμίως και από τους κριτικούς ως «ροκ» άλμπουμ, (η δεύτερη στούντιο προσπάθειά της, το «Here We Go Again» του 2009, έκανε το ντεμπούτο της στο νούμερο ένα στο Billboard 200 των ΗΠΑ, ενώ η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της, το 2022 Το «HOLY FVCK», έγινε ο πρώτος από τους δίσκους της που έφτασε στην κορυφή των κορυφαίων ροκ και εναλλακτικών τσαρτ άλμπουμ της Αμερικής.

To “REVAMPED” είναι μια απόλαυση δέκα κομματιών για τα αυτιά και καθιερώνει ηχητικά την προσπάθεια της Demi να κάνει τον κατάλογο πίσω της πιο αληθινή με τον εαυτό της και αυτό που της αρέσει να παίζει περισσότερο.

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι ένας τραγουδιστής που επανακυκλοφορεί την προηγούμενη δισκογραφία του έχει τις ρίζες του κυρίως στην επιθυμία του εν λόγω μουσικού να αναλάβει την κυριότητα των κορυφαίων ηχογραφήσεων του.  Αρκεί να δούμε την Taylor Swift, αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη γυναίκα τραγουδίστρια του εικοστού πρώτου αιώνα, για να αναφερθούμε σε αυτήν την προϋπόθεση.

Ωστόσο, η απόφαση της Lovato να κυκλοφορήσει επανασχεδιασμένες ροκ εκδοχές των κλασικών της είναι πολύ πιο βαθιά από αυτό. Η τραγουδίστρια που γεννήθηκε στο Νέο Μεξικό, η οποία υιοθετεί τις αντωνυμίες τόσο εκείνη/αυτήν/τους, ήταν ειλικρινής σε πρόσφατες συνεντεύξεις της σχετικά με το πώς δεν της αρέσει πλέον η θεατρικότητα της ποπ μουσικής. Οι αλλαγές στο κοστούμι, ο χορός και η πίεση να παρουσιαστεί στη σκηνή ως μια υπερ-θηλυκή ποπ σταρ έχει γίνει εδώ και καιρό κουραστική.

Πράγματι, πριν από τη συγγραφή, την ηχογράφηση και την επακόλουθη κυκλοφορία του όγδοου στούντιο άλμπουμ της, «HOLY FVCK», η Lovato πραγματοποίησε μια «κηδεία» για την ποπ μουσική της μαζί με τη δισκογραφική και τις διευθυντικές της ομάδες – υποδεικνύοντας την επιθυμία της τραγουδίστριας να στραφεί από το «pop» στο «rock».

 Το «REVAMPED» ανοίγει με το βασικό σινγκλ του άλμπουμ, τη ροκ εκδοχή του «Heart Attack» του 2013. Για μένα, αυτή είναι η πιο δυνατή επανάληψη από οποιοδήποτε από τα κομμάτια του δίσκου. Ίσως αυτή η άποψη μπορεί να πιστωθεί στο γεγονός ότι το τραγούδι επανηχογραφήθηκε αρχικά ως ένα σημάδι δέκα ετών από την κυκλοφορία του πρωτότυπου και για αυτόν τον λόγο, για μένα, ακούγεται πιο ηχητικά συνεκτικό. Η δυσάρεστη πραγματικότητα για μερικά από τα κομμάτια των «REVAMPED» είναι ότι, λόγω της έλλειψης μιας καλύτερης λέξης, ακούγονται κάπως «βιαστικά».

Επιπλέον, θα μπορούσε να αμφισβητηθεί γιατί η Lovato επέλεξε να κάνει remix τα «La La Land» και «Don’t Forget», και τα δύο σινγκλ που εμφανίστηκαν στο ντεμπούτο τους άλμπουμ με το όνομα του τελευταίου τραγουδιού. Πιο συγκεκριμένα, και τα δύο, είναι αρχικά ροκ κομμάτια ούτως ή άλλως, οπότε είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε να επανασχεδιαστεί.

🗓️ 21 Sep 2023

Related Articles