Οι Måneskin συναντούν τον Tom Morello στο νέο single «Gossip»

Maneskin-Gossip-696x442-1

Οι Måneskin μοιράστηκαν ένα εξωφρενικά χαοτικό βίντεο για το τελευταίο τους σινγκλ, «Gossip», το οποίο περιλαμβάνει τον Tom Morello των Rage Against The Machine. Το «Gossip» είναι το πιο πρόσφατο κομμάτι από το επερχόμενο τρίτο άλμπουμ των Måneskin (και πρώτο μετά την επιτυχία τους στη Eurovision), «RUSH!».

Το βίντεο βλέπει την ομάδα να παίζει σε ένα γυάλινο κουτί ενώ οι άνθρωποι κοιτούν σοκαρισμένοι,  με φρίκη και αηδία. Ωστόσο, η ενεργητική και απερίσκεπτη ερμηνεία των Måneskin δεν αργεί να τους μετατρέψει όλους σε θαυμαστές, και χάρη σε ένα συγκλονιστικό σόλο κιθάρας από έναν φύλακα (Tom Morello), το βίντεο τελειώνει με ένα παντοδύναμο πάρτι. Μιλώντας για το κομμάτι σε συνέντευξή του στο Rolling Stone, ο τραγουδιστής Damiano David είπε: «[Η λέξη] “κουτσομπολιό” σημαίνει πολλά πράγματα, αλλά το επιλέξαμε ως τίτλο γιατί πιστεύουμε ότι συνοψίζει πολλά από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας σήμερα. Το τραγούδι γενικά μιλάει για όλα τα θέματα  που έχουν να κάνουν με την κουλτούρα του performance, της τελειότητας, και της αισθητικής κουλτούρας. Τα social media ασκούν μεγάλη πίεση στις νεότερες γενιές. Είναι μια κριτική σε αυτό, με έναν υπαινιγμό ειρωνείας».

Μιλώντας στο NME πέρυσι, ο David εξήγησε πώς «είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις τι περιμένουν οι άνθρωποι από σένα. Αυτό που δεν είναι εύκολο είναι να μην το κάνεις. Είναι πολύ εύκολο να κολλήσετε σε ένα πράγμα και να το κάνετε ξανά και ξανά, απλώς για να ευχαριστήσετε το κοινό σας. Ξέρετε, «Αν αυτό το πράγμα λειτουργεί, τότε θα το κάνω ξανά και ξανά για όλη μου την καριέρα». Δεν είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε». Μιλώντας για τη συνεργασία με τους Måneskin, ο Morrello είπε: «Όταν άκουσα ότι υπήρχε ένα ροκ εν ρολ συγκρότημα από την Ιταλία που έκανε τον αέρα σε όλο τον κόσμο, είπα: «Αλήθεια; Έλα.» Μετά, όταν τους είδα να παίζουν ζωντανά, ενθουσιάστηκα. Είναι ασυγχώρητα δυνατοί, ασυγχώρητοι σέξι και αδιαπραγμάτευτα λικνισμένοι και τους αξίζει να είναι ένας από τους βασικούς φορείς του ροκ εν ρολ για μια νεότερη γενιά.

«Πρέπει να κολλήσω μαζί τους στο στούντιο τους στο Χόλιγουντ. Είναι ένα υπέροχο συγκρότημα, όλοι παίζουν υπέροχα, γράφουν υπέροχα τραγούδια, συνδέονται με το κοινό τους με έναν βαθύ και ουσιαστικό τρόπο και αν τους έχετε δει να παίζουν ζωντανά, ο κόσμος φεύγει». 

Το «RUSH!» κυκλοφορεί την Παρασκευή (20 Ιανουαρίου) και έχει προεπισκόπηση προηγούμενων σινγκλ «The Loneliest», «Supermodel» και «La Fine». Μετά την κυκλοφορία του δίσκου, οι Måneskin θα ξεκινήσουν και το ευρωπαϊκό σκέλος της παγκόσμιας περιοδείας τους Loud Kids, η οποία περιλαμβάνει μια παράσταση στο The O2 Arena του Λονδίνου.

🗓️ 17 Jan 2023

Related Articles