Οι Gorillaz κυκλοφορούν το νέο single «Skinny Ape»

Gorillaz-15623614960-1068x600-1

Οι Gorillaz επιστρέφουν με ένα άλλο νέο τραγούδι, το “Skinny Ape”, και σχεδιάζουν να κάνουν το ντεμπούτο του ζωντανά την επόμενη εβδομάδα με ένα ζευγάρι παραστάσεων επαυξημένης πραγματικότητας στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Το “Skinny Ape” θα εμφανιστεί στο επερχόμενο άλμπουμ των Gorillaz, Cracker Island. Το νέο σινγκλ ξεκινάει με ένα γαλήνιο κομμάτι ακουστικής λαϊκής κιθάρας και αρμονίας προτού εγκατασταθεί σε ένα σταθερό, συνθετικό groove που, στο τέλος, εκρήγνυται σε ένα παραληρηματικό rave-up.

Όσο για τις μοναδικές παραστάσεις «Skinny Ape» της επόμενης εβδομάδας, η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου στις 2:30 μ.μ. ET στην Times Square της Νέας Υόρκης, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου στις 2 μ.μ. GMT στο Piccadilly Circus του Λονδίνου. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας AR, οι Gorillaz – σε όλο τους το μεγαλείο κινουμένων σχεδίων – θα μπορούν να εμφανίζονται σε αυτούς τους χώρους, ψηλά πάνω από τους θαυμαστές καθώς ερμηνεύουν το τραγούδι. (Ο συνδημιουργός του Gorillaz, Jamie Hewlett, σκηνοθέτησε τις παραστάσεις με τον Γάλλο σκηνοθέτη Fx Goby, τα γραφικά δημιουργήθηκαν από το Nexus Studio με τη βοήθεια της διεπαφής προγραμματισμού ARCore Geospatial της Google.)

Για όσους πιστεύουν ότι ένα γιγάντιο πρωτεύον που υψώνεται πάνω από την πόλη της Νέας Υόρκης ακούγεται κάπως οικείο, ο Murdoc Nickels του Gorillaz αναγνώρισε τον ελέφαντα μεγέθους Kong (;) στο δωμάτιο, γελώντας: «Σε όλους τους θαυμαστές μας, ετοιμαστείτε για τη μεγαλύτερη κατάληψη της Times Square.. Χάρη στους τεχνικούς της Google, δημιουργήσαμε το μουσικό βίντεο του αιώνα, οπότε φορέστε τις ροζ ρόμπες σας και ελάτε να δείτε τους Gorillaz όπως δεν μας έχετε ξαναδεί. Το μέλλον είναι κοντά!»

Το “Skinny Ape” είναι το τέταρτο τραγούδι που μοιράζονται οι Gorillaz από το Cracker Island, μετά το ομώνυμο κομμάτι, με τους Thundercat, “New Gold”, με τους Tame Impala και Bootie Brown, και “Baby Queen”. Το άλμπουμ – που θα κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου 2023 – θα περιλαμβάνει επίσης συνεισφορές από τους Stevie Nicks, Bad Bunny, Beck και Adeleye Omotayo.

🗓️ 09 Dec 2022

Related Articles