Οι Gorillaz κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ «Cracker Island»

Οι Gorillaz κυκλοφόρησαν μια deluxe έκδοση του νέου άλμπουμ «Cracker Island» με άλλα πέντε κομμάτια.

Το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα (24 Φεβρουαρίου) και την Κυριακή (27 Φεβρουαρίου) το συγκρότημα επεκτείνει το ρεκόρ με μια σειρά από μπόνους κομμάτια.

Στα επιπλέον τραγούδια περιλαμβάνονται τα ολοκαίνουργια κομμάτια “Captain Chicken” (με τους Del The Funky Homosapien), “Controllah” (με τον MC Bin Laden) και “Crockadillaz” (με τους De La Soul και Dawn Penn), μαζί με ένα “2D Έκδοση για πιάνο» του «Silent Running» (με τη συμμετοχή της Adeleye Omotayo), και ένα remix Dom Dolla της συνεργασίας με τους Tame Impala και Bootie Brown «New Gold».

Το «Cracker Island» είναι η συνέχεια του «Song Machine, Season One – Strange Timez» του 2020. Το εικονικό συγκρότημα, με επικεφαλής τον Damon Albarn, έχει πολλούς συνεργάτες στο όγδοο στούντιο άλμπουμ τους, συμπεριλαμβανομένων των Stevie Nicks, Bad Bunny, Beck, Thundercat, Adeleye Omotayond και άλλων.

Αναθεωρώντας το «Cracker Island», το NME έγραψε: «Ο Άλμπαρν και η ομάδα του φαίνονται αβάσταχτοι από το να ανταποκρίνονται σε μια ιδέα και αντ’ αυτού μετατρέπουν σε ένα σταθερά απολαυστικό δίσκο που δείχνει γιατί παραμένουν σχετικοί μέχρι στιγμής στην καριέρα τους.

«Ένα συγκρότημα που κάποτε θεωρούνταν ότι γελούσε στην περιφέρεια της ποπ, τώρα καθορίζει πολύ το παρόν και εμπνέει το μέλλον. Θα μπορούσατε να τα πάτε πολύ χειρότερα στο άλμπουμ οκτώ, ε;» Σε ένα άλλο σημείο, ο Albarn επιβεβαίωσε ότι μια μεγάλου μήκους ταινία του συγκροτήματος Gorillaz που ήταν στα σκαριά να κυκλοφορήσει στο Netflix, ακυρώθηκε. Ο frontman των Gorillaz ανακοίνωσε για πρώτη φορά την ταινία τον Οκτώβριο του 2020 πριν επιβεβαιώσει ότι το συγκρότημα συνεργαζόταν με το Netflix σε αυτήν λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα.

«Είμαι στο Netflix γιατί ετοιμάζουμε μια ταινία μεγάλου μήκους για τους Gorillaz», είπε τότε. «Ναι, έχουμε μια συνεδρία συγγραφής στο Μαλιμπού σήμερα το απόγευμα. Είναι πραγματικά συναρπαστικό που θα το κάνουμε αυτό. Είναι κάτι που θέλαμε να κάνουμε εδώ και πολύ καιρό. Έχει περάσει από τόσες πολλές ενσαρκώσεις… οι Gorillaz θα κάνουν ταινία, φοβερό».

Αλλά λόγω μιας περικοπής στο τμήμα κινούμενων σχεδίων της πλατφόρμας ροής, ο Albarn επιβεβαίωσε τώρα ότι «δεν θα συμβεί ποτέ». Ο Albarn αποκάλυψε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι, μετά τον διχαστικό τίτλο του Gorillaz στο Glastonbury το 2010, η Kate Bush τηλεφώνησε για να του πει ότι ήταν «ένα από τα καλύτερα σόου που είχε δει ποτέ».

🗓️ 28 Feb 2023

Related Articles