Οι Florence + The Machine κυκλοφορούν το νέο single «Mermaids»

Florence-and-the-Machine-2023@2000x1270-696x442-1

Οι Florence + The Machine μοιράστηκαν το νέο κομμάτι “Mermaids”, το οποίο εξερευνά τον γκρίζο αγγλικό καιρό και τη σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας.

Το νέο σινγκλ έφτασε σήμερα (21 Απριλίου) και βλέπει το συγκρότημα να συνδυάζει σκοτεινά και χορευτικά εμπνευσμένα instrumentals με τα αιθέρια φωνητικά της frontwoman, Florence Welch. Αιχμαλωτίζει επίσης την ίδια ουσία που φάνηκε με την τελευταία ολοκληρωμένη προσπάθειά τους, το 2022’s Dance Fever. Σε παραγωγή του Dave Bayley, το τραγούδι με πυκνά στρώματα αναφέρεται σε γοργόνες με «κοφτερά δόντια» που εμφανίζονται αργά το βράδυ για να πιουν, να χορέψουν και να «θυσιάσουν μια ανθρώπινη καρδιά».

Με γραμμές που περιλαμβάνουν: «I remember falling through these streets / Somewhat out of place, if not for the drunkenness /It makes my chest hurt to think of it,” and “shining under lights from shitty clubs and doing shitty drugs / And hugging girls that smelt like Britney Spears and coconuts», είναι πιθανό το κομμάτι να υπαινίσσεται τα εννέα χρόνια νηφαλιότητας του Welch και να εξερευνά μια πιο σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας.

Το σινγκλ έρχεται μετά από αρκετές εβδομάδες που το συγκρότημα πειράζει νέα μουσική στα social media. Η πρώτη ανάρτηση έφτασε στις 6 Απριλίου, μέσω ενός τροχού που περιείχε κλιπ από ταινίες τρόμου με θέμα τις γοργόνες, οι οποίες έλεγαν στους θαυμαστές «Ένα νέο τραγούδι έρχεται στο σύμπαν του Dance Fever».

Ανάμεσα σε άλλα teaser, το συγκρότημα μοιράστηκε επίσης το artwork του σινγκλ στις 11 Απριλίου. Σχεδιασμένο από τον Autumn de Wilde, το εξώφυλλο θύμιζε αυτό που είδαμε με το Dance Fever, υπονοώντας στους θαυμαστές ότι τα δύο έργα μπορεί να συνδέονται.

Το 2021, η Welch γιόρτασε επτά χρόνια νηφαλιότητας με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έλεγε στους θαυμαστές που παλεύουν με τον εθισμό να μην «τα παρατήσουν».

«Είμαι 7 χρόνια νηφάλια σήμερα. Στέλνω την αγάπη και τη συμπαράστασή μου σε όποιον παλεύει. Αν νιώθετε τρεμάμενοι γύρω από θέματα ΕΔ, τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, καταλαβαίνω απόλυτα», έγραψε, μοιράζοντας μια εικόνα του αριθμού επτά, που περιβάλλεται από μια καρδιά. «Η επιθυμία για αποσύνδεση είναι τόσο δυνατή. Αλλά σε παρακαλώ μην τα παρατάς. Θα σε χρειαστούμε από την άλλη πλευρά».

Συζήτησε επίσης τη μετάβασή της σε νηφαλιότητα το 2019, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην Evening Standard. «Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή μου έχουν γίνει εκθετικά καλύτερα από το να μην πίνω, αλλά είναι μοναχικό να είμαι νηφάλια σε μεγάλες περιοδείες», είπε, εξηγώντας πώς την επηρέασε η αλλαγή. «Αλλά πραγματικά είναι οι άνθρωποι στις παραστάσεις που με σώζουν».

Τον περασμένο μήνα, το συγκρότημα κυκλοφόρησε επίσης μια διασκευή του “Just A Girl” των No Doubt, που έγινε για το τρέιλερ της νέας σεζόν των Yellowjackets. «Είμαι τόσο μεγάλος θαυμαστής των Yellowjackets και αυτής της εποχής της μουσικής, και αυτό το τραγούδι είχε τεράστιο αντίκτυπο σε εμένα όταν μεγάλωνα, έτσι ενθουσιάστηκα που μου ζητήθηκε να το ερμηνεύσω με έναν «βαθιά ανησυχητικό» τρόπο για την παράσταση» ανάφερε η Welch.

🗓️ 26 Apr 2023

Related Articles