Ο Will.i.am δηλώνει ότι η τεχνολογία AI είναι η «νέα αναγέννηση» της μουσικής

Ο Will.i.am δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι μια «νέα αναγέννηση» στη μουσική.

Ο 48χρονος μουσικός και μέλος των Black Eyed Peas εξέφρασε μια αισιόδοξη άποψη για το νέο λογισμικό μουσικής, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή και τη δημιουργία τραγουδιών.

Είπε στο Good Morning Britain του ITV: «Οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν ποιους τύπους τραγουδιών θέλουν να γράψουν γιατί, παρόλο που έγραψα τραγούδια όπως το Boom Boom Pow και το I Gotta Feeling και το Where Is the Love?, το μηχάνημα θα γράψει καταπληκτικές εκδόσεις ή αυθεντικά Boom Boom Pows.”

Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι «επιθυμούν» τραγούδια που μπορεί να είναι ένα «κοινωνικό σχόλιο» στις ειδήσεις, κάτι που η τεχνητή νοημοσύνη «θα είναι σε θέση να κάνει».

«Είναι ένας πολύ, πολύ, πολύ μοναδικός κόσμος στον οποίο εισερχόμαστε. Είναι μια νέα αναγέννηση».Είπε ότι η νέα τεχνολογία δεν «μιμείται» απλώς αυτό που κάνει, αλλά δημιουργεί κάτι νέο.

«Ήταν ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι και το έγραψε όπως θα το είχα γράψει».Και συνέχισε: «Το ενδιαφέρον είναι τι κάνουμε ως άνθρωποι και ο κανονισμός και οι οδηγίες που βάζουμε στους ανθρώπους που χτίζουν τα μοντέλα.

«Το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη μιμείται, αλλά ταυτόχρονα δεν έχουμε βάλει ρήτρες για το πού οι άνθρωποι κατέχουν την ομοιότητά τους στην ουσία τους… Λοιπόν, αυτό είναι ένα πράγμα. Το AI δεν το αποφασίζει αυτό, οι άνθρωποι το αποφασίζουν». Ωστόσο, άλλα διάσημα πρόσωπα όπως η Ντόλι Πάρτον και ο Τσάρλι Μπρούκερ έχουν εγείρει ανησυχίες για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο δημιουργός του Black Mirror, Brooker, δήλωσε στο Empire Magazine ότι χρησιμοποιώντας το εργαλείο ChatGPT είχε παραχθεί κάτι που διάβαζε εύλογα «με την πρώτη ματιά» αλλά δεν περιείχε «καμία πραγματική πρωτότυπη σκέψη».Είπε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων PA ότι οι προόδους της τεχνητής νοημοσύνης που διερευνήθηκαν στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς του Netflix θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με «ειλικρινά τρομακτικό τρόπο».Ο Brooker αναφερόταν σε ένα επεισόδιο της εκπομπής δυστοπικής ανθολογίας στο οποίο μια γυναίκα βρίσκει τη ζωή της να αναπαράγεται από την πλατφόρμα ροής Streamberry.

Η Parton ρωτήθηκε σε μια εκδήλωση τύπου την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τη ζωή σε τεχνητή μορφή στο μέλλον.Είπε: «Νομίζω ότι έχω αφήσει μια μεγάλη δουλειά πίσω μου. «Πρέπει να αποφασίσω πόσα από αυτά τα πράγματα υψηλής τεχνολογίας θέλω να ασχοληθώ γιατί δεν θέλω να αφήσω την ψυχή μου εδώ σε αυτή τη Γη».

🗓️ 05 Jul 2023

Related Articles