Ο βασιλιάς των Grammy Jon Batiste στήνει το επόμενο άλμπουμ, «World Music Radio», με τη συμμετοχή της Lana Del Rey και του Lil Wayne

Ο αγώνας Grammy του 2024 μπορεί να έχει μόλις αναταραχθεί. Ο Jon Batiste, ο οποίος κυριάρχησε στα βραβεία του 2022 με το πρωτοποριακό άλμπουμ του “We Are”, ανακοίνωσε το επόμενο του άλμπουμ με τίτλο «World Music Radio», που θα κυκλοφορήσει στις 18 Αυγούστου στο Verve/Interscope.

Μεταξύ των καλεσμένων του άλμπουμ είναι η Lana Del Rey, η οποία ανταποκρίνεται στην πρόσφατη εμφάνιση του Batiste σε δύο κομμάτια στην κυκλοφορία της “Did You Know There’s a Tunnel Under Ocean Blvd” νωρίτερα φέτος. Η συνεργασία τους, “Life Lesson”, αναφέρεται ως μπόνους κομμάτι που ολοκληρώνει την κυκλοφορία των 21 τραγουδιών, αλλά είναι πιθανό να είναι το πιο πολυαναμενόμενο κομμάτι.

Άλλοι καλεσμένοι είναι ο Lil Wayne στο “Uneasy”, ο Kenny G στο “Clair De Lune”, οι Native Soul στο “Raindance”, η Leigh-Anne στο “Running Away”, ο Jon Bellion και ο Fireboy DML στο “Drink Water”, η Rita Payés στο ” My Heart”, Heroes στο “Movement 18” και Michael Batiste στο “Call Now (504-305-8269)”.

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης ο Batiste κυκλοφόρησε επίσης το πρώτο σινγκλ από το άλμπουμ, “Calling Your Name”. Αυτό μπορεί να μην αντιπροσωπεύει το απόλυτο σημαντικό έργο του για τις διακρίσεις ρεκόρ της χρονιάς, καθώς διαρκεί μόνο ένα λεπτό και 57 δευτερόλεπτα.

«Δημιουργώ αυτό το άλμπουμ με ένα αίσθημα απελευθέρωσης στη ζωή μου και μια ανανεωμένη αίσθηση εξερεύνησης της προσωπικότητάς μου, της τέχνης μου και του κόσμου γύρω μου, σε αντίθεση με οτιδήποτε είχα νιώσει ποτέ πριν», είπε ο Μπατίστ σε μια δήλωση που συνόδευε τα νέα της κυκλοφορίας.

Ένα από τα τραγούδια, το “Be Who You Are”, κυκλοφόρησε ήδη αυτόν τον μήνα ως μέρος μιας προώθησης της Coke. Όπως αρμόζει στο ενδιαφέρον του για το crossover, το αποτύπωμα Interscope είναι καινούργιο για τον Batiste, καθώς η τελευταία του κυκλοφορία αποδόθηκε αποκλειστικά στην παραδοσιακά τζαζ και τραγουδοποιό-τραγουδοποιό εταιρεία Verve.

Ο Μπατίστ, ο πρώην ηγέτης του τηλεοπτικού συγκροτήματος για τον Stephen Colbert, συγκλόνισε τους προγνωστικούς των Grammy όταν το άλμπουμ «We Are» συγκέντρωσε 14 υποψηφιότητες σε επτά κατηγορίες το 2021 και κέρδισε πέντε τρόπαια την επόμενη χρονιά, συμπεριλαμβανομένου του ρεκόρ της χρονιάς. Αυτές οι τιμητικές διακρίσεις ήρθαν στην κορυφή του Όσκαρ της καλύτερης αρχικής μουσικής που συγκέντρωσε μαζί με τον Trent Reznor και τον Atticus Ross για τη δουλειά του στο “Soul” της Pixar το 2020.

Το “World Music Radio” κυκλοφορεί σε διπλό LP, μεταξύ άλλων μορφών, με υπογεγραμμένο πράσινο βινύλιο διαθέσιμο στο διαδικτυακό του κατάστημα.

Η πλήρης λίστα κομματιών:

 1. Hello, Billy Bob
 2. Raindance (ft. Native Soul)
 3. Be Who You Are (ft. J.I.D, NewJeans, Camilo)
 4. Worship
 5. My Heart (ft. Rita Payés)
 6. Drink Water (ft. Jon Bellion, Fireboy DML)
 7. Calling Your Name
 8. Clair De Lune (ft. Kenny G)
 9. Butterfly
 10. 17th Ward Prelude
 11. Uneasy (ft. Lil Wayne)
 12. CALL NOW (504-305-8269) (ft. Michael Batiste)
 13. Chassol
 14. BOOM FOR REAL
 15. MOVEMENT 18’ (Heroes)
 16. Master Power
 17. Running Away (ft. Leigh-Anne)
 18. Goodbye, Billy Bob
 19. White Space
 20. Wherever You Are
 21. (Bonus track) Life Lesson (ft. Lana Del Rey)
🗓️ 03 Jul 2023

Related Articles