Ο Travis Scott κέρδισε τον πρώτο Νο. 1 του Ηνωμένου Βασιλείου με το «Utopia»

Ο Travis Scott ​​ζει την καλύτερη ζωή του στο βρετανικό τσαρτ άλμπουμ καθώς η Utopia (μέσω Epic) υποκλίνεται στο Νο. 1.

Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του αμερικανού αστέρα της hip-hop κάνει το ντεμπούτο του στη σύνοδο κορυφής του Επίσημου Chart, που δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου, επισκιάζοντας το Νο. 3 καλύτερο για το προηγούμενο άλμπουμ του, το 2018 Astroworld.

Το Utopia, μια ψηφιακή κυκλοφορία μόνο, ολοκληρώνει την εβδομάδα. Το Anne-Marie’s Unhealthy (Atlantic) ήταν ο ηγέτης στα μισά του δρόμου, με πλεονέκτημα περίπου 200 συνδυασμένων πωλήσεων. Όταν το διάγραμμα κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή, το Unhealthy είχε πέσει στο Νο. 2, περίπου 1.500 μονάδες χάρτη πίσω από την Utopia.

Το Unhealthy είναι το τρίτο άλμπουμ του Άγγλου καλλιτέχνη στο top 5 του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά το Speak Your Mind (Νο. 3) του 2018 και το Therapy (Νο. 2) του 2021. Παρά το γεγονός ότι έχασε τον τίτλο, το Unhealthy γίνεται το άλμπουμ με τις ταχύτερες πωλήσεις του 2023 για σόλο γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Official Charts Company, η οποία αναφέρει ότι οι φυσικές πωλήσεις αντιστοιχούν στο 84% του απολογισμού της πρώτης εβδομάδας.

To Utopia, έχει τη μεγαλύτερη εβδομάδα ροής για οποιοδήποτε LP μέχρι στιγμής φέτος. Ολοκληρώνοντας μια ολοκαίνουργια πρώτη τριάδα είναι το Austin του Post Malone. Αυτό είναι το πέμπτο άλμπουμ του Αμερικανού ράπερ στο top 10 μέχρι σήμερα μετά το Stoney του 2016 (Νο. 10), το 2018 το Beerbongs & Bentleys (Νο. 1), το Hollywood’s Bleeding του 2019 (Νο. 1) και το 2022 το Tooth3ache (No.10).

Πιο κάτω στη λίστα, το βετεράνο συγκρότημα του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας Dexys (πρώην Dexys Midnight Runners) σπεύδησε στο LP του με τα υψηλότερα charts των τελευταίων 30 ετών με το The Feminine Divine (100% Records). Το έκτο τους σετ στούντιο ξεκινά από το Νο. 6 στο Official U.K. Albums Chart.

Θα έπρεπε να γυρίσεις το ρολόι πίσω στο 1982 για να βρεις μια υψηλότερη θέση στο chart για τους Dexys, όταν η δεύτερη προσπάθειά τους Too-Rye-Ay, η οποία περιλάμβανε τη διαρκή επιτυχία “Come On Eileen”, έφτασε στο Νο. 2. Ο Kevin Rowland και Η Co. έφτασε για τελευταία φορά στο top 10 του Ηνωμένου Βασιλείου με το Let the Record Show του 2016: Dexys Do Irish και Country Soul, που έφτασε στο Νο. 10.

🗓️ 07 Aug 2023

Related Articles