Ο Thomas Bangalter των Daft Punk ανακοινώνει το ντεμπούτο του Solo Project

Το μουσικό σχήμα Daft Punk ήταν τόσο ήσυχο όσο ένα άδειο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης από τότε που τα Γαλλικά εικονίδια ανακοίνωσαν επίσημα τη διάλυσή τους τον Φεβρουάριο του 2021. Όμως την Τρίτη (24 Ιανουαρίου) κατέφθασαν τα νέα ότι ο Thomas Bangalter του γκρουπ ετοιμάζει ένα νέο solo project.


Τον ερχόμενο Απριλίο, ο παραγωγός των Daft Punk θα κυκλοφορήσει το πρώτο του σόλο άλμπουμ, ένα ορχηστρικό έργο που ονομάζεται Mythologies. Το έργο συνοδεύεται από μια αναμενόμενα μεγάλη ιστορία, που έχει ανατεθεί από τη Γαλλίδα χορογράφο Angelin Preljocaj για το ομώνυμο μπαλέτο. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Μπορντό στο Orchester National Bordeaux Aquitaine.


Ένα δελτίο τύπου σχετικά με αυτό το έργο αναφέρει ότι η παρτιτούρα των 90 λεπτών «αποκαλύπτει την αγάπη για τη μουσική μπαρόκ και υπαινίσσεται ίχνη του αμερικανικού μινιμαλισμού, οι σύντομες φράσεις του υπόκεινται σε μια διαδικασία προοδευτικής παραλλαγής». Το ορχηστρικό έργο δεν ενσωματώνει κανένα ηλεκτρονικό στοιχείο.


Το έργο, που κυκλοφόρησε στις 7 Απριλίου μέσω της Erato/Warner Classics, ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2019 όταν ο Preljocaj κάλεσε τον Bangalter να γράψει τη μουσική για μια νέα δουλειά. Ο Preljocaj ενημέρωσε ότι αυτό το κομμάτι προοριζόταν για 10 χορευτές από την ομάδα μπαλέτου της Opéra National de Bordeaux, 10 άλλους από την ίδια την εταιρεία του Preljocaj και την ορχήστρα του οίκου.


«Αυτή η πρόσκληση», συνεχίζει το δελτίο τύπου με ένα κλείσιμο του ματιού στο κισμέτ, «έφθασε ακριβώς τη στιγμή που ο Μπάνγκαλτερ ένιωθε φαγούρα να γράψει για μια πλήρη ορχήστρα».


Η παραγωγή 23 σκηνών που προέκυψε και η αντίστοιχη μουσική της δεν κάνουν τίποτα λιγότερο από το «να εμβαθύνουν στην κληρονομιά που μοιράζεται όλη η ανθρωπότητα αγκαλιάζοντας τους αρχαίους και σύγχρονους μύθους που μας αντανακλούν και μας διαμορφώνουν».


«Νομίζω ότι όλοι οι καλλιτέχνες πρέπει να έχουν ελευθερία», είπε ο πατέρας του Bangalter, Daniel Vangarde, στο Billboard τον περασμένο Νοέμβριο. «Βοήθησα τον Thomas, τον Guy-Man και τους φίλους τους όσο μπορούσα για να τους επιτρέψω να απελευθερωθούν χωρίς εμπόδια. Ήταν μόλις 20 χρονών και η βιομηχανία θα μπορούσε να τους έχει στριμώξει — ένα κανονικό συμβόλαιο δημιουργεί παρεμβολές μεταξύ της δουλειάς σας και του χρόνου που κυκλοφόρησε… Η συμβολή μου ήταν να βοηθήσω στη δημιουργία ενός καλού περιβάλλοντος που τους επέτρεπε να παράγουν ελεύθερα.”

🗓️ 26 Jan 2023

Related Articles