Ο Rema και ο Davido είναι οι κορυφαίοι νικητές στα βραβεία Trace 2023 - Γιορτάζοντας την Αφρικανική Μουσική

Οι Rema & Davido  ήταν οι κορυφαίοι νικητές στα βραβεία Trace 2023, τα οποία διεξήχθησαν στο Κιγκάλι της Ρουάντα το Σάββατο (21 Οκτωβρίου). Τα βραβεία Trace είναι ένα νέο franchise βραβείων που δημιουργήθηκε από την Trace, μια παγκόσμια πλατφόρμα τηλεόρασης και πολυμέσων. Σκοπός των βραβείων είναι η αναγνώριση αφρικανών μουσικών που επηρεάστηκαν από την Αφρική.

Ο Rema κέρδισε το τραγούδι της χρονιάς για το παγκόσμιο smash του “Calm Down”. Ένα remix του τραγουδιού με τη Selena Gomez έφτασε στο Νο. 3 του Billboard Hot 100. Ο Νιγηριανός σταρ κέρδισε επίσης τον καλύτερο παγκόσμιο αφρικανό καλλιτέχνη (σε ισοπαλία με το Nomcebo).

Ο Davido κέρδισε επίσης δύο βραβεία – καλύτερου άνδρα και καλύτερης συνεργασίας. Κέρδισε το τελευταίο βραβείο για το “Unavailable”, μια συνεργασία με τον Musa Keys από τη Νότια Αφρική.

Ο Burna Boy από τη Νιγηρία κέρδισε το άλμπουμ της χρονιάς για την Love Damini.

Τα βραβεία Trace περιλάμβαναν παραστάσεις από περίπου 50 αφρικανούς και αφρο-εμπνευσμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Davido, Yemi Alade, Mr Eazi και Diamond Platnumz.

Ο Olivier Laouchez, πρόεδρος και συνιδρυτής της Trace, δήλωσε σε μια δήλωση: «Απόψε ήταν μια θριαμβευτική επίδειξη της δύναμης και της δημιουργικότητας των αφρικανικής καταγωγής καλλιτέχνες. Όλοι οι υποψήφιοι και οι ερμηνευτές στα βραβεία Trace υπογράμμισαν ακριβώς γιατί η αφρικανική σύγχρονη μουσική έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο».

Αρκετές άλλες εκπομπές βραβείων έχουν προσθέσει κατηγορίες που αναγνωρίζουν την αφρικανική μουσική τον περασμένο χρόνο. Ο Wizkid ήταν ο εναρκτήριος νικητής του αγαπημένου καλλιτέχνη Afrobeats στα American Music Awards τον Νοέμβριο του 2022. Το “Calm Down” των Rema & Selena Gomez ήταν ο εναρκτήριος νικητής των καλύτερων Afrobeats στα MTV Video Awards τον Σεπτέμβριο. Οι υποψήφιοι για το εναρκτήριο βραβείο Grammy για την καλύτερη αφρικανική μουσική ερμηνεία θα αποκαλυφθούν στις 10 Νοεμβρίου.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε τρεις κατηγορίες στις οποίες δεν ανακοινώθηκαν υποψηφιότητες. Ήταν: ένα βραβείο ζωής στο Nigeria’s 2Face, ένα βραβείο Change Maker στον κ. Eazi (επίσης από τη Νιγηρία) για το φιλανθρωπικό του έργο και το προαναφερθέν βραβείο καλύτερου παγκόσμιου αφρικανικού καλλιτέχνη στους Rema και Nomcebo.

🗓️ 23 Oct 2023

Related Articles