Ο Post Malone εξασφαλίζει την πρώτη του επιτυχία στο Country Airplay Chart με το «Pickup Man»

Ο Post Malone σημειώνει την πρώτη του επιτυχία στο chart του Billboard’s Country Airplay (με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου), καθώς το ντουέτο του με τον αείμνηστο Joe Diffie στο κλασικό “Pickup Man” του 1990 κάνει το ντεμπούτο του στο Νο. 54.

Το τραγούδι, που ονομάστηκε Joe Diffie με τη συμμετοχή του Post Malone και κυκλοφόρησε στις 9 Νοεμβρίου μέσω της Mercury/Republic/Big Loud Records, φθάνει με 826.000 εντυπώσεις κοινού σε μορφή country την εβδομάδα παρακολούθησης 3-9 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Luminate. Κάνει το ντεμπούτο του μετά από μόλις μία ημέρα παρακολούθησης.

Ο Post Malone ερμήνευσε το τραγούδι στα 57α ετήσια βραβεία CMA στις 8 Νοεμβρίου, μαζί με τους Morgan Wallen και HARDY. Οι δύο τελευταίοι καλλιτέχνες διασκεύασαν επίσης το “John Deere Green” του Diffie. Το τρίο έπαιξε ως φόρο τιμής στον Diffie, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο του 2020 μετά από μάχη με τον COVID-19. Οι πρωτότυπες εκδόσεις του “Pickup Man” και “John Deere Green” έφτασαν στο Νο. 1 και 5, αντίστοιχα, στο τσαρτ Hot Country Songs το 1994.

Και οι δύο ενημερώσεις (με τα φωνητικά του Diffie που ηχογραφήθηκαν το 2006) πρόκειται να εμφανιστούν στην τρίτη επανάληψη της σειράς Hixtape του HARDY, Hixtape Volume 3: Difftape, που αναμένεται στις 29 Μαρτίου 2024. Η πρώτη, Hixtape, Vol. 1, έφτασε στο Νο. 35 στο τσαρτ Top Country Albums το 2019 και περιλαμβάνει τραγούδια από 17 κάντρι, συμπεριλαμβανομένων των Wallen, Trace Adkins, Thomas Rhett, Cole Swindell και Keith Urban.

Καθώς ο Post Malone κάνει το ντεμπούτο του στο Country Airplay για πρώτη φορά, έχει πλέον καταγραφεί σε 15 διαφορετικές ραδιοφωνικές έρευνες Billboard στην καριέρα του: Pop Airplay, Adult Pop Airplay, Adult Contemporary, Rock & Alternative Airplay, Alternative Airplay, Adult Alternative Airplay, Mainstream Rock Airplay, R&B/Hip-Hop Airplay, Mainstream R&B/Hip-Hop Airplay, Rhythmic Airplay, Rap Airplay, Latin Airplay, Dance/Mix Show Airplay, Country Airplay και το chart Radio Songs όλων των μορφών.

Από αυτές τις 15 κατατάξεις, έχει φτάσει στο Νο. 1 στην 11η: Pop Airplay, Adult Pop Airplay, Adult Contemporary, Alternative Airplay, Adult Alternative Airplay, R&B/Hip-Hop Airplay, Mainstream R&B/Hip-Hop Airplay, Rhythmic Airplay, Rap Τραγούδια Airplay, Dance/Mix Show Airplay και Radio.

Το Billboard έχει συνολικά 25 ραδιοφωνικά charts. Τα μόνα στα οποία ο Post Malone δεν έχει καταγραφεί ακόμη είναι τα Adult R&B Airplay, Christian Airplay, Christian AC Airplay, Gospel Airplay, Latin Pop Airplay, Latin Rhythm Airplay, Regional Mexican Airplay, Tropical Airplay, Smooth Jazz Airplay και Holiday Airplay.

Χρονολογείται όταν το Luminate άρχισε να παρακολουθεί δεδομένα airplay το 1990, ο Pharrell κατέχει το ρεκόρ για την επίτευξη των περισσότερων ραδιοφωνικών τσαρτ, με 18. Η Adele και η Mariah Carey ακολουθούν (17 η καθεμία), ακολουθούμενη από τους Beyoncé, Wyclef Jean, John Legend, Bruno Mars, Santana. και Timbaland (16 έκαστος). Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν σε 15 ραδιοφωνικά charts ο καθένας: Christina Aguilera, Akon, Justin Bieber (με ένα αξιοσημείωτο δικό του crossover αυτή τη δεκαετία), Jay-Z, Alicia Keys, Shaggy και Snoop Dogg.

🗓️ 15 Nov 2023

Related Articles