Ο Pharrell Williams μίλησε για τα 10 χρόνια του "Get Lucky" των Daft Punk: «Νόμιζα ότι έγραφα για κάποιον άλλο»

Πριν από 10 χρόνια, ο Daft Punk και ο Pharrell Williams απόλαυσαν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας τους με το “Get Lucky” — το οποίο πέρασε πέντε συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του Νο. 2 στο Billboard Hot 100. Την Τετάρτη (11 Οκτωβρίου) , ο υποψήφιος για Όσκαρ επιτυχημένος δημιουργός σκέφτεται τη δημιουργία αυτής της μεγάλης επιτυχίας.

Ο Williams εμφανίζεται στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς Memory Tapes των Daft Punk – μια συλλογή συνεντεύξεων με βασικούς συνεργάτες της Random Access Memories για τον εορτασμό της επετείου 10 χρόνων του δίσκου. Στη συνέντευξή του, ο Williams αφηγείται το ταξίδι του από το να προσκληθεί να γίνει ένας από τους τραγουδοποιούς του άλμπουμ μέχρι να δώσει τελικά φωνητικά για δύο τραγούδια στην τελική λίστα.

«Όταν με έφεραν να γράψω στο άλμπουμ, νόμιζα ότι έγραφα απλώς για κάποιον άλλο», σκέφτηκε ο Williams. «Λοιπόν, στο μυαλό μου, λέω: «Ω, εντάξει, το γράφω για κάποιον. Εντάξει, νομίζω ότι αυτό είναι το Michael-esque…» Είναι όλο συναίσθημα.» Αυτό το συναίσθημα οδήγησε στο “Get Lucky”, ένα σεισμικό σινγκλ που κέρδισε δύο Grammy – συμπεριλαμβανομένου ενός για ρεκόρ της χρονιάς – και έφτασε στο top 10 από οκτώ διαφορετικά charts του είδους του Billboard. Ο Williams σημείωσε ότι ενώ η διαδικασία συγγραφής τραγουδιών ήταν αρκετά απρόσκοπτη, η διαδικασία ηχογράφησης ήταν ιδιαίτερα σχολαστική, με τα μέλη των Daft Punk Thomas Bangalter και Guy-Manuel de Homem-Christo να τον προτρέπουν να ηχογραφήσει ξανά ορισμένες ενότητες πολλές φορές. «Τώρα καταλαβαίνω την αξία του να αφιερώνεις χρόνο για να το σιδερώσεις, θα μπορούσε να είναι τελειότητα», λέει. «Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ανθρώπου και ρομπότ».

Ο Williams αποκάλυψε επίσης ότι ο δρόμος για το “Get Lucky” ήταν λίγο μεγαλύτερος από ό,τι νόμιζε κάποιος. «Μέχρι να τελειώσει το τραγούδι, δεν ήξερα ποιος θα καταλήξει να το τραγουδήσει», είπε. «Δεν το άκουσα για ένα χρόνο, ξέχασα πώς ακουγόταν το τραγούδι – και οι δύο». Το “Both” αναφέρεται στο “Lose Yourself to Dance”, το άλλο κομμάτι των Random Access Memories για το οποίο ο Williams παρείχε τα κύρια φωνητικά. Το υπόλοιπο επεισόδιο του Williams περιελάμβανε επίσης πλάνα από τον ίδιο να ακούει τις τελικές μίξεις των περικοπών του Random Access Memories και πιο στοχαστικές σκέψεις σχετικά με το τι του δίδαξε η συνεργασία με τον Daft Punk για τον εαυτό του και το σύμπαν. «Πρέπει να θυμόμαστε, είμαστε μέρος του σύμπαντος», είπε. «Δεν διοικούμε το σύμπαν».

Το Random Access Memories έφτασε στο Νο. 1 του Billboard 200 και κέρδισε πέντε Grammy, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου για το άλμπουμ της χρονιάς.

Επιπλέον καλεσμένοι στη σειρά Memory Tapes του Daft Punk περιλαμβάνουν τους συνεργάτες του άλμπουμ Julian Casablancas, Chilly Gonzales, DJ Falcon, Todd Edwards, Nile Rodgers, Paul Williams και Chris Caswell. Το επεισόδιο του Rodgers θα κάνει το ντεμπούτο του στις 25 Οκτωβρίου, ενώ μια συνέντευξη με τους Williams & Caswell έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου.

🗓️ 13 Oct 2023

Related Articles