Ο Noah Kahan φτάνει στο Νο. 1 στο Hot 100 Songwriters Chart με το «Stick Season»

Ο Noah Kahan είναι επίσημα ο Νο. 1 τραγουδοποιός στις ΗΠΑ, καθώς βρίσκεται στην κορυφή του τσαρτ Hot 100 Songwriters του Billboard (με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου) για πρώτη φορά.

Ο Kahan ανεβαίνει με 2-1 χάρη σε δύο συγγραφικά συντελεστές στο Hot 100: το “Stick Season”, στο οποίο είναι ο μοναδικός συγγραφέας, στο Νο. 12 και το “Northern Attitude” με τον Hozier (συν-γραμμένο με τον Gabe Simon) στο Νο. 97.

Ο Kahan βρίσκεται επίσης στην κορυφή των Alternative Songwriters για 14η εβδομάδα και Rock & Alternative Songwriters για ένα τέταρτο καρέ.

Το «Stick Season» ανεβαίνει σταθερά στο Hot 100 από τότε που έκανε το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο – παρόλο που ο Kahan το κυκλοφόρησε το 2022. Φτάνει σε νέο υψηλό στην τελευταία λίστα με 16,3 εκατομμύρια επίσημες ροές (αύξηση 3%), 11,8 εκατομμύρια κοινό στο ραδιόφωνο εμφανίσεις (αύξηση 28%) και πωλήθηκαν 2.000 λήψεις (αύξηση 20%) στις Η.Π.Α., 26 Ιανουαρίου-Φεβ. 1, σύμφωνα με το Luminate.

Το ομώνυμο μητρικό άλμπουμ του κομματιού έχει επίσης διατηρήσει μια σταθερή παρουσία στο τσαρτ άλμπουμ του Billboard 200. Κατατάσσεται στο Νο. 4 της νεότερης κατάταξης με 47.000 ισοδύναμες μονάδες άλμπουμ, σχεδόν ίσα με το Νο. 3 υψηλό που έφτασε τον Ιούνιο.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη πεντάδα στο Hot 100 Songwriters, ο ανερχόμενος Λατίνος καλλιτέχνης Xavi  ανεβαίνει 3-2 με το “La Diabla” (Νο. 22 στο Hot 100, που έγραψε μαζί με τον Alex Hernandez) και το “La Victima” ( Νο. 53, μοναδικός συγγραφέας). Ο Zach Bryan κατατάσσεται στο Νο. 3 με την υποστήριξη του “I Remember Everything”, με την Kacey Musgraves (Νο. 6, συνυπογράφουν με τον Musgraves) και “Oklahoma Smokeshow” (Νο. 86, μοναδικός συγγραφέας). Η Tracy Chapman βρίσκεται στο Νο. 4 μέσω της διασκευής του Luke Combs’ στο κλασικό «Fast Car» της (Νο. 20, μοναδικός συγγραφέας). και ο Jack Antonoff είναι το Νο. 5 χάρη στη δουλειά του στο «Cruel Summer» της Taylor Swift (Νο. 3, σε σενάριο μαζί με τη Swift και την Annie Clark) και «Is It Over Now? (Taylor’s Version) [From the Vault]» (Αριθ. 21, συνυπογράφουν τη Swift.

Τα εβδομαδιαία τσαρτ Hot 100 Songwriters και Hot 100 Producers του Billboard βασίζονται στους συνολικούς πόντους που συγκεντρώθηκαν από έναν τραγουδοποιό και έναν παραγωγό, αντίστοιχα, για κάθε αποδιδόμενο τραγούδι που εμφανίζεται στο Hot 100. Όπως και με τις ετήσιες ανακεφαλαιώσεις του Billboard, πολλοί συγγραφείς ή παραγωγοί χωρίζουν πόντους για κάθε τραγούδι εξίσου (και η διαίρεση των βαθμών θα οδηγήσει σε περιστασιακές ισοβαθμίες στην κατάταξη). Το Billboard κυκλοφόρησε τα τσαρτ Hot 100 Songwriters και Hot 100 Producers, καθώς και ειδικές κατατάξεις ανά είδος για country, rock & alternative, R&B/hip-hop, R&B, ραπ, Latin, Christian, gospel και dance/ηλεκτρονικά τον Ιούνιο του 2019. Εναλλακτική και το hard rock εντάχθηκαν το 2020, μαζί με τις κατατάξεις εποχικών διακοπών το 2022.

🗓️ 09 Feb 2024

Related Articles