Ο Lil Nas X ζητά συγγνώμη από την τρανς κοινότητα μετά από ένα αστείο ότι έκανε αλλαγή φύλου

Lil-Nas-X-MTV-VMA-2021-GettyImages-1339916649

Ο Lil Nas X ζήτησε συγγνώμη από την τρανς κοινότητα αφού έκανε ένα αστείο ότι είχε κάνει αλλαγή φύλου. Ο ράπερ δημοσίευσε ένα tweet που είχε διαγραφεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το οποίο περιείχε μια εικόνα μιας γυναίκας που έμοιαζε με αυτόν, γράφοντας: «Η επέμβαση ήταν επιτυχής».

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (15 Μαρτίου), ο μουσικός – πραγματικό όνομα Montero Lamar Hill – ζήτησε συγγνώμη για το αστείο, γράφοντας: ««Ζητώ συγγνώμη από την τρανς κοινότητα, σίγουρα χειρίστηκα αυτή την κατάσταση με θυμό αντί να σκεφτώ γιατί δεν ήταν ωραίο. Στέλνω πολλή αγάπη σε εσάς παιδιά. συγγνώμη», έγραψε.

Πολλοί από τους ακολούθους του Lil Nas X έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την ανάρτησή του ως αναίσθητη απέναντι σε μία κοινότητα που δέχεται επίθεση από τα πολιτειακά νομοθετικά σώματα σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ πάνω από 400 νομοσχέδια κατά των τρανς.

Η Hayley Williams της Paramore είναι μεταξύ των μουσικών που επέκριναν τα νομοσχέδια κατά της LGBTQIA+ στην πολιτεία της, το Τενεσί, ενώ οι B-52 έκαναν επίσης μια δήλωση καταγγέλλοντας νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων και των drag καλλιτεχνών στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Τενεσί έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που υπέγραψε νόμο που απαγορεύει τα «καμπαρέ ενηλίκων» σε δημόσια περιουσία ή οπουδήποτε μπορούσαν να το δουν παιδιά, συμπεριλαμβανομένων «ανδρών ή γυναικών μιμητών που παρέχουν ψυχαγωγία που προσελκύει πρωταρχικό ενδιαφέρον ή παρόμοιους διασκεδαστές “. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Yo La Tengo παρουσίασε το σόου του στο Nashville in drag το βράδυ της Δευτέρας (13 Μαρτίου).

Παράλληλα, ο Lil Nas X μοιράστηκε πρόσφατα λεπτομέρειες για το δεύτερο άλμπουμ του, το επόμενο ντεμπούτο του 2021 «Montero».

🗓️ 17 Mar 2023

Related Articles