Ο Lil Nas X τρολάρει τον Elon Musk με Deepfake βίντεο που υπόσχεται έναν «χαριτωμένο» νέο σερίφη στο Twitter Town

02-lil-nas-x-press-2022-Amber-Park-billboard-1548

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο Twitter από λεπτό σε λεπτό αυτές τις μέρες. Ο νέος ιδιοκτήτης Elon Musk έχει τροποποιήσει (και απαλλάξει) τόσες πολλές δυνατότητες που ακόμη και οι βετεράνοι χρήστες αισθάνονται ότι δεν ξέρουν τι να περιμένουν. Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξη του Lil Nas X όταν εντόπισε ένα ξεκάθαρα deepfake βίντεο του δισεκατομμυριούχου Chief Twit να λέει ότι πρόκειται να παραδώσει τα κλειδιά μετά από έναν μόνο χαοτικό μήνα.

“OMG είναι αληθινό”, έγραψε το “Industry Baby” MC το βράδυ της Πέμπτης (30 Νοεμβρίου) μαζί με ένα retweet της ανάρτησης ενός βιντεοσκοπημένου βίντεο στο οποίο ο Μασκ φαίνεται να λέει: “Από σήμερα στις 6 EST θα είμαι Απαλλάσσοντας τον εαυτό μου από κάθε καθήκον και δίνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter στον Lil Nas X. Μόνο οι χρήστες που συμφωνούν ότι είναι χαριτωμένος, διασκεδαστικός και μικροκαμωμένος θα επιτρέπεται να διατηρήσουν τους λογαριασμούς τους σε ισχύ αμέσως».

Ίσως θυμάστε ότι τον Ιούλιο του 2019 ο Lil Nas έγινε στην πραγματικότητα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κοινωνικών μέσων, έστω και για μια μέρα που ο CEO Jack Dorsey παρέδωσε τον τίτλο. Η πρώτη επιχείρηση του Nas τότε ήταν η απόλυση του Dorsey και η προσπάθεια προσθήκης ορισμένων χαρακτηριστικών που οι χρήστες ζητούσαν εδώ και καιρό, όπως μια δυνατότητα επεξεργασίας. Ήταν ένα αστείο, φυσικά, αλλά ένα που τελείωσε υπέροχα όταν ο ντόπιος της Ατλάντα χτύπησε την καφετέρια του Twitter για να σερβίρει μερικά paninis στην ομάδα, η οποία του χάρισε μια τούρτα γιορτάζοντας το Hot 100 ρεκόρ του πρωτοποριακού σινγκλ του. “Old Town Road.”

Το ψεύτικο βίντεο του Musk έκλεισε ξεκαρδιστικά το αστείο που έκανε ο Lil Nas στις αρχές Νοεμβρίου, λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον CEO της Space X/Tesla, όταν όρισε τον εαυτό του στο Top Twit με μια παρόμοια δήλωση. «Από σήμερα στις 5:30 μ.μ. θα απαλλάξω τον κ. Μασκ από όλα τα καθήκοντα και θα αναλάβω τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter HQ», έγραψε ο Lil Nas σε μια εμφανώς αστεία ανάρτηση σε μια μπερδεμένη στιγμή που ορισμένοι χρήστες έπρεπε να πουν το αστείο. «Μόνο οι χρήστες που συμφωνούν ότι είμαι χαριτωμένος, διασκεδαστικός και μικροκαμωμένος θα επιτρέπεται να διατηρούν τους λογαριασμούς τους. τίθεται άμεσα σε ισχύ» δήλωσε.

🗓️ 02 Dec 2022

Related Articles