Ο Kanye West αντιμετωπίζει πιθανώς μήνυση «250 εκ. δολαρίων»  για δυσφήμιση από την οικογένεια του George Floyd

Η οικογένεια του George Floyd σχεδιάζει να μηνύσει τον Kanye West αφού ο ράπερ αμφισβήτησε την αιτία θανάτου του Floyd κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισης στο Drink Champs. Ο West πρότεινε ότι ο Floyd -που σκοτώθηκε από τον Derek Chauvin- πέθανε λόγω φαιντανύλης, παρά το γεγονός ότι το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας Hennepin έκρινε ότι ο θάνατος του Floyd ήταν ανθρωποκτονία και ο Chauvin καταδικάστηκε για φόνο και ανθρωποκτονία.

Η Ρόξι Ουάσιγκτον θα καταθέσει μήνυση εκ μέρους της Τζιάνας της ανήλικης κόρης της και του George Floyd. Η οικογένεια θα ζητήσει αποζημίωση τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους δικηγόρους από τη Law Group Witherspoon και την Dixon & Dixon Attorneys at Law. Οι δικηγόροι έστειλαν επίσης επιστολή παύσης και παραίτησης στη Γουέστ, σύμφωνα με δελτίο τύπου από τις νομικές ομάδες.

«Τα συμφέροντα του παιδιού μου είναι προτεραιότητα», είπε ο Nuru Witherspoon, ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας, σε μια δήλωση. «Η κόρη του George Floyd τραυματίζεται εκ νέου από τα σχόλια του Κάνιε Γουέστ και της δημιουργεί ένα ανασφαλές και ανθυγιεινό περιβάλλον». Ο Πατ Ντ. Ντίξον, ΙΙΙ, ένας άλλος από τους δικηγόρους της οικογένειας, πρόσθεσε: «Τα σχόλια του Κάνιε είναι μια αποκρουστική απόπειρα να υποτιμηθεί η ζωή του George Floyd και να επωφεληθεί από τον απάνθρωπο θάνατό του. Θα λογοδοτήσουμε τον κ. Γουέστ για τα κραυγαλέα σχόλια του κατά της κληρονομιάς του κ. Floyd».

Ένας τρίτος δικηγόρος, η Κέι Χάρπερ Ουίλιαμς, είπε: «Τα δικαιώματα του ελεύθερου λόγου δεν περιλαμβάνουν την παρενόχληση, τα ψέματα, την παραπλανητική περιγραφή και την κατάχρηση της κληρονομιάς του George Floyd. Κάποια λόγια έχουν συνέπειες και ο κ. Γουέστ θα το καταλάβει αυτό».

Και ο δικηγόρος Roland Witherspoon πρόσθεσε: «Ως δικαστής πνευματικής ιδιοκτησίας στην ομάδα, τα δικαιώματα της κόρης του George Floyd θα προστατεύονται και θα επιβάλλονται μέσω όλων των διαθέσιμων νομικών μέσων». Ο Lee Merritt, ο οποίος προφανώς εκπροσωπεί τον αδελφό του George Floyd, Philonise, είπε επίσης στο ABC News:

«Εξετάζουμε μια αγωγή εκ μέρους του αδελφού του George Floyd Philonise, σχετικά με την ψευδή δήλωση του Kanye για τον θάνατο του Floyd».

Ο Merritt έγραψε στο Twitter ότι τα μέλη της οικογένειας του George Floyd εξέταζαν μηνύσεις. Το επεισόδιο του Drink Champs δεν είναι πλέον ενεργό λόγω των παρατηρήσεων του West για τον George Floyd. «Το Drink Champs υπερηφανεύεται για την ικανότητά του να επιτρέπει την ελεύθερη ροή ιδεών στην κοινότητα του hip hop.

Δυστηχώς, η πρόσφατη συνέντευξη με τον Kanye West περιείχε ψευδείς και βλαβερές πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες γύρω από τη δολοφονία του George Floyd», δήλωσε εκπρόσωπος του προγράμματος στο The Hollywood Reporter. «Η ακεραιότητα είναι πολύ σημαντική και δεν θέλουμε να προωθήσουμε ψευδείς αφηγήσεις στην πλατφόρμα μας. Στόχος μας είναι να γιορτάσουμε τον πολιτισμό. Επομένως, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αφαιρέσουμε το επεισόδιο από τη διανομή. Ζητάμε συγγνώμη από την οικογένεια του κ. Φλόιντ και οποιονδήποτε άλλο πληγώθηκε από αυτό το επεισόδιο». Ο συνδιοργανωτής του Drink Champs N.O.R.E. ζήτησε επίσης συγγνώμη για τη φιλοξενία του West στην εκπομπή. «Έκανα ένα λάθος που έκανα τη συνέντευξη του Kanye», δήλωσε. «Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι οι δηλώσεις του George Floyd που έκανε ο Kanye στην εκπομπή μου ήταν τόσο σκληρές».

🗓️ 19 Oct 2022

Related Articles