Ο Justin Bieber υποστηρίζει ότι τα H&M πουλάνε τα προϊόντα του χωρίς άδεια  

justin-bieber-cover-gq-may-2021-01-1068x558-1

Ο Τζάστιν Μπίμπερ επέκρινε την H&M (HMb.ST) για ρούχα με την εικόνα και τους στίχους του Καναδού καλλιτέχνη, λέγοντας ότι ο σουηδός λιανοπωλητής μόδας δεν είχε λάβει την έγκρισή του.

«Τα εμπορεύματα της H&M που έφτιαξαν για μένα είναι σκουπίδια και δεν τα ενέκρινα», έγραψε ο Bieber σε ένα άρθρο στο Instagram τη Δευτέρα, ενθαρρύνοντας τους 270 εκατομμύρια followers του να μην τα αγοράσουν. Η H&M είπε χωριστά ότι είχε αφαιρέσει τα προϊόντα που σχετίζονται με το Bieber από την πώληση και δεν εμφανίζονταν πλέον διαθέσιμα στα ηλεκτρονικά της καταστήματα.

Ο 28χρονος σούπερ σταρ και η H&M έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, με το κατάστημα λιανικής που πωλούσε ρούχα με θέμα τις περιοδείες το 2016 και το 2017 συνδεδεμένα με το άλμπουμ «Purpose» και την περιοδεία του τραγουδιστή «Baby». Παράλληλα, ο Bieber κυκλοφόρησε τη δική του σειρά ρούχων, Drew, το 2019 και επίσης πουλά το δικό του εξουσιοδοτημένο εμπορικό προϊόν που σχετίζεται με το άλμπουμ του «Justice» του 2021 στον επίσημο ιστότοπό του.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα του δεύτερου μεγαλύτερου λιανοπωλητή μόδας στον κόσμο προσφέρει hoodies, μπλουζάκια και φούτερ με φωτογραφίες του Bieber ή αποσπάσματα από τους στίχους του, όπως “I miss you more than life” από το τραγούδι “Ghost” σε τιμές μεταξύ 79,99 και 349 Κορώνες Δανίας (49,80$-114$).

«Έχουμε ακολουθήσει όλα τα στάδια έγκρισης, αλλά ενώ εξακολουθούμε να το ελέγχουμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από την πώληση», δήλωσε εκπρόσωπος της H&M σε γραπτό σχόλιο στο Reuters.

Η H&M είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος διεθνής λιανοπωλητής μόδας μετά τη μητρική εταιρεία του Zara, την Intidex, και έχει μεταφέρει επώνυμα εμπορεύματα για καλλιτέχνες όπως η Billie Eilish και η Ariana Grande.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία έγινε η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία λιανικής που άρχισε να απολύει προσωπικό ως απάντηση στην κρίση κόστους ζωής, ανέφερε το Reuters. Αφού οι πωλήσεις μειώθηκαν για ένα τρίτο τρίμηνο, ο λιανοπωλητής είπε ότι τελικά θα περικόψει 1.500 θέσεις για να μειώσει το κόστος και να προσπαθήσει να εξοικονομήσει περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Τον Σεπτέμβριο, ο Bieber διέκοψε το υπόλοιπο της Justice World Tour του λόγω προβλημάτων υγείας μετά την πρόσφατη διάγνωση με σύνδρομο Ramsay-Hunt, μια σπάνια πάθηση που προκάλεσε τη μερική παράλυση του προσώπου του τραγουδιστή. Τον Οκτώβριο, η ομάδα του Bieber είπε ότι η περιοδεία θα αναβληθεί ξανά.

🗓️ 21 Dec 2022

Related Articles